„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.5 °C
neliels lietus

Ilona Linarde aicina savā novadā darboties ar sirdsdegsmi

Ilūkstes novadā ir daudz kultūras, izglītības un sporta tradīciju, kuras izkopuši iedzīvotāji un Ilūkstes novada pašvaldība un kas kalpo par labu novada reklāmu. Par to “Latgales Laikam” pastāstīja Ilūkstes novada domes Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāja Ilona Linarde.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

15.03.2010 20:03
taisni jāsmejas
Ilona lielākais upurjērs, Latgales Laiks-lielākais grēkāzis...taisni jāsmejas!
15.03.2010 15:01
nākamajiem upuriem
Tālāk rakstītais attiecas tikai uz tiem ilūkstiešiem,kuri vēl nav snieguši interviju latgales laikam,bet kaut kad nākotnē to varētu darīt.Tie,kuri ir pabijuši šī medija slejās,šķiet,zina,ko tas nozīmē un varbūt tikai priecīgi,ja rezultātā nav uzliets samazgu spainis uz galvas.Visi potenciālie intervējamie,protams, nevarēs atļauties ignorēt šo avīzi,taču daudzi to var arī darīt,jo ieņemamais amats vai darba vieta to nepieprasa.Informācija, atpazīstamība...?Vai mums to vajag?Varbūt labāk iztiksim bez publicitātes,tā vietā,lai jebkura pozitīva informācija tiktu aprakta atkritumu kalnos? Protams,ka vainīgi mēs esam paši,neviens jau cilvēkus izmainīt nevar,bet tomēr... Tagad jau visur ir tā...mango,delfi un citi elfi...Mēs šeit rokamies atkritumos,bet medijs no tā pastarpināti gūst peļņu,jo jebkuri raksti vai komentāri tikai veicina vēlmi iegādāties šo konkrēto avīzes eksemplāru. Ilūkstieši,es zinu,ka tas nav pareizais nekomunikācijas veids,bet,ja nu mēs paši nemākam savstarpēji komunicēt, tad aicinu ignorēt vismaz komunikāciju ar šo mediju!!!! (es neesmu nevienā ierakumu pusē...).
14.03.2010 12:24
aa
Izlasīju rakstu un komentarus - jūtama ļoti liela agresivitāte, dusmas , neiecietība - ieteiktu reāli domāt gan S.R. gan abam pieminētajam sievietēm.
12.03.2010 20:35
Čiepa
Cik nožēlojami! Kur tiem mūsu laikabiedriem tik daudz naida un samazgaina dvēsele! Sargieties no saviem vārdiem! Jaukās meitenes, turpiniet vien strādāt ar tādu pašu sirds degsmi un prasmi. Jums ir daudz atbalstītāju . Tie gān'tāji paši satrūdēs savos netīrajās domās. Viņu galviņas tukšas un seklas. Lai Jums spēks!
11.03.2010 17:08
Tp, tas pats
Redziet daargie! zivs puust no galvaas! nav ko apspriest personaalijas ko gudrs cilveeks pienjeemis vai atlaidis! Slava S.R.
11.03.2010 07:27
vērotājs
Pilnīgi piekrītu Vēsajam, kā var vadīt Izglītības nodaļu cilvēks, kurš nevienu dienu nav bijis skolā. Un te,diemžēl, tikai ar jaunību un enerģiju nepietiek. Kamēr Ilona to nesapratīs, pār viņas galvu nolīs ne viens vien samazgu spainis. Skumji, ka domē saulītē netiek celta pieredze un zināšanas...
10.03.2010 23:16
vēsais
Diskusija notiek par novada darbu un visas nebūšanas nevajag nogrūst uz krīzi.Darbs skatoties no malas nesokas un tas arī rada šīs diskusijas. Neviens ģenerālis savu karjeru nesāk uzreiz ar ģenerāļa pakāpi, bet mums novadā pieredze darbā un zināšanas tiek uzskatītas par netikumu, visu nosaka draugu būšana, bet tas bremzē attīstību. Jaunajiem skuķiem nav ko lēkāt vajag mācīties un strādāt par paveikto varēs runāt pēc gadiem.Kaprīzes un untumi ir jāatmet un jāizvērtē savas spējas un varbūt solīti jāatkāpjas lai pilnveidotos un sāktu ceļu uz augšu ar pieredzi un zināšanām.Parasti saka pasaki kāds ir tavs draugs un es pateikšu,kas esi tupats.Draugs ,kas tik cītīgi cenšas aizstāvēt savas draudzenes ir sekls un ar zemu intelektu un tas rada ļoti sliktu iespaidu par novada vadošo darbinieku intelektu. Neaizmirstiet šie cilvēki ir novada seja, bet dzirdot draugu izteicienus kļust nepatīkami. Novadā ir jāveido komanda un jāstrādā vienoti ar sakaņu un tad arī bez naudas daudz ,ko var paveikt. Bet pēdējos gados notiek tikai atriebības un izrēķināšanās ar zobenu cērtot galvas saminot ar kājām visu gadiem celto mēs stāvēsim pie sasistas siles. Zēl tik cerīgi novads 2003.gada tika veidots un kurs mēs šodien, aplejam viens otru ar samazgām. Novada vadībai ir jādara viss lai apturētu šo netīro lavīnu un jāveido komanda no cilvēkiem,kam sāp sirds par šo novadu un nevis jāgrauj šis gadiem izlolotais novads. Novada iedzīvotāji nepiedos ja mēs nenosargāsim skaistāko vietu sēlijā. Jācer ka vadītāji spratīs un pārkāps savam ego un nostāsies ar darbiniekiem uz vienām trpītēm un noliks zobenu , iestādīs mīlestības puķi un cītīgi ar visa kolektīvu strādās uz saticību, sapratni un attīstību, bet tu draugs neraksti tik nesmuki bet mācies literāru valodu. LAI VEICAS!
10.03.2010 19:18
jānis, pinocets3@inbox.lv
draugam. kurš tur dara godīgi savu darbu? ja darītu godīgi tad arī būtu cita cilvēku attieksme. man nav jāredz cilvēks domes darbiniekā, bet viņa kā amatpersonas izdarītais un attieksme pret savu pienākumu izpildi. 3(trīs) nodaļas uzkrautas? kurš tad uzkrāva? vienkārsi pietur vietas saviem cilvēkiem, kuri nav no mūsu novada. strādā dienu un nakti? tas mani galīgi neinteresē. ja nemāk saplānot savu darbu un nejēdz elementāras lietās, tad lai nestrādā. nu lai taču vienreiz parāda savu padarīto darbu. 2.vsk direktora amatam vēl tagad nav uztaisījušu normālu konkursu, izglītības nodaļas vadītājam tāpat... vārdu sakot kārtības nav ne sportā, ne kultūrā, ne izglītībā, ne domes administratīvajā vadīšanā. bardaks...
10.03.2010 14:24
draugs, draugs@utt...
annai Bet kāpēc Jūs jautājat? vai gribat iepazīties un meklēt taisnību kopīgiem spēkiem :)?
10.03.2010 14:19
draugs, draugs@draugs.lv
Jānim saproti, es nemēģinu nedz Ilonu pataisīt baltu un pūkainu, nedz Līgu, nedz vispār kādu. Protams, kas godīgi dara savu darbu (it sevišķi tādā nepateicīga iestādē ka dome) tas nevar izpatikt visiem. Protams, ka ir cilvēki kas kritizē un viņu kritika ir vērta lai tajā ieklausīties. Bet es vēršos pret ilūkstiešiem, kuri ka suņu bars rej katru reizi kad cilvēks iet garām - katrs raksts par Ilūkstei izraisa lielu sūdu straumi, kur tik i dzird Linarde da Dūdare, un tādas un šitādas... Vai kāds komentāros ir izteicis kaut ko pozitīvu? vai kāds spēj redzēt cilvēkā ne tikai domes darbinieku (kas pats pa sevi jau ir sabiedrības štamps), bet CILVĒKU? Jūs tikai redzat ka kāds kau kur nav bijis, kaut ko nav izdarījis, bet mīļo cilvēk, kad uz vienu darbinieku ir uzkrāmētas 3 (trīs!) nodaļas, kad viņš strādā gan naktīs gan brīvdienās, tad izpatikti visiem vienkārši nav reāli. Kaut gan ja jūsos vārās dusmu putra tad mani jūs nesapratīsiet. Par baznīcu runājot, Jūs, Jāni, laikam biežu tur esat un vērojat kurš kā tēlo svētu? Labāk pavērojiet sevi pašu, lai nekļūst par tādu, kādu pieminējāt. Un kad pats būsiet svēts tad Jūsu vārdos būs patiesība. PS. un vēl reiz atkārtošos, lai iznīdēt bardaku sabiedrībā, tad pirmajam kārtam to jānovērš savā galvā.
10.03.2010 13:46
anna, anna@inbox.lv
Draugs, ja Tu esi tāds taisnības cīnītājs - saki kā Tevi sauc? Vai dūšas par maz?
10.03.2010 12:45
vēsais
Dusmas bojā skaistumu,draugs savaldi savas emocijas,tava rakstības kultūra ir ļoti brutāla
10.03.2010 10:41
janis, pinocets3@inbox.lv
draugs. parādi man kaut vienu jēdzīgu darbu vai pasākumu, ko ir uztaisījušas tavas aizstāvamās. bet par baznīcu labāk nerunā. tavas draudzenes(vismaz viena) tēlo no sevis svētās baznīcā, bet ko dara īstenībā un kā izturas pret cilvēkiem. pat 7.martā uz koncertu veltītu arī viņām nebija laika atnākt. bardaks...
09.03.2010 23:48
draugs, draugs@draugs.lv
Cien. novadnieces kundzei, vai Jūs esat tā, ka Jūs sakat, "kuru "lielie darītāji"savā lieluma mānijā nevēlas dzirdēt"? Cik sapratu jūs esat apstaigajusi visus domes kabinetus ar savu konstruktīvo kritiku vispārēja labuma meklējumos, un saņēmusi 1001 atteikumu paužat savas svētas dusmas! Tad, lūdzu, pietodiet manu iepriekšējo komentāru! Bet varbūt jūms nav nekādas kritikas, bet tikai personiskā nepatika pret Ilonu un Līgu? Tur arī nekas slikts nav, jo arī man ne visi cilvēki patīk:) Aizejiet un pasakiet savas pretenzijas viņam acīs, nevis metiet anonīmus apvainojumus. Bet ja jūsu kliedziens pēc taisnības skan līdzīgi " jā viņas tikai iet uz tiem pasākumiem kur pašas var var govīm pārģērbties un skraidīt pa zāli", tad nu piedodiet man, es vēl reiz atkartošos ka tā ir vienkarši diršana. Protams, redzēt skabargas citu acīs ir vieglāk neka baļķi savā. Es domāju ja Jūs, cienijama kundze, uzrakstītu avīzē rakstu par SAVU darbu un nosauktu SAVU vārdu, tad sūdi komentāros lietos arī uz jūsu galvu. Tiešam, domē, un arī visur kur citur ir bardaks. Bet ar to jācinas vispirms sākot ar SEVI nevis mēklējot grēkāžus, un kladzinot par tiem no visiem torņiem! PS. Sakiet, cienijama kundze, vai ne Jūs es svētdienās redzu baznīcā? Kuram tad ka ne jūms labāk par visiem būu jāzin tuvakmīlestības baušļus? (ja es maldos, painteresajaties, lūdzu, kas tie tādi ir - būsiet pārsteigti :)
09.03.2010 14:55
Novadniece draugam
Cien.draugs!Nezin kāpēc kritika vienmēr tiek nosaukta par d...Bet tad jau cienījamais,Jūs darāt to pašu, piesārņojat internetu. Var būt vienreiz būtu jāieklausās arī citādā viedoklī.Un kurš saka,ka raksta tie, kuri neko nedara, varbūt raksta tie ,kurus "lielie darītāji"savā lieluma mānijā nevēlas dzirdēt...
08.03.2010 22:54
draugs, draugs@draugs.lv
Ilona! Turies! Neklausies visadus nekompetentus komentārdiršeļus un ļaunpratus, kuri paši pirkstu pret pirkstu nesit lai kaut kas taptu! viņi spēj redzēt tikai ļauno, jo pašiem sirdis ir ļaunuma un skaudības pilnas! Cien. komentārdiršeļi! vai jūs pirms anonīmi dirst internetā izradījat kādu iniciatīvu novada dzīves uzlabošanā? vai esat nākuši ar konstruktīviem priekšļikumiem un idejam? man ir KAUNS par jums, novadnieki !
07.03.2010 09:56
novadniece
Man ļoti patika rekša raksts un malā stāvētājai,halle jau tika iesākta priekš tam lai Rāzna sevi parādītu pirms vēlēšanām ka viņš dara šo to,paga,paga nāks nākamās vēlēšanas atsāks tālāk būvēt halli.Naudas nav halli būvēt jo advokātei tiesās bij daudz jāmaksā.Tā taču bij un būs priekšvēlēšanu agitācija.Jā tagad mēs domē nevaram neko iebilst,jo viena iebilda šo to un tika samazināta,bet nepaspēja aiziet ka viņas vietā iesniegums no ielas cilvēka jau bij uz galda.Runājot par Linardes un Dudares kundzēm jā viņas tikai iet uz tiem pasākumiem kur pašas var var govīm pārģērbties un skraidīt pa zāli,it kā nav kultūras darbinieku kas novadītu vakarus.Runājot par transportu mums domē tā bij un būs vienmēr ka mašinas visas tiek izmantotas privātām vajadzībām izpilddirektore pat Daugavpilī atstāj pie mājas pagalmā,parēkiniet cik līdzekļu ietaupītos ja mašinas stāvētu garāžas,navis Daugavpilī,Bebrenē unZariņos. Vispār ļautiņi ja jūs zinātu kāds tagad mums ir bardaks domē,pat riebjas strādāt,bet ko lai dara jāpiecieš,jāsmaida un jāstrādā.
06.03.2010 01:32
reksis
Vai novadā var runāt par sportu , man liekas viņa nav, ja šobrīd nav naudas nevienai komandai, tad priekš kam to halli būvē
05.03.2010 20:09
Malā stāvētājs
Jā kultūra jau ir tas darba lauciņš , kuru visi un vienmēr var "noriet",kurā nekad neko nav jāiegulda, nerunāsim nemaz par to, kā tā tiek novērtēta ar apkārt pastāvošo uzskatu," ka pantiņus jau var sabīdīt jebkurš".Nemaz nerunāsim par atalgojumiem šajā jomā, tiem jau neko nevajag.Tagad visi dreb par savām darba vietām, neviens neatļaujas neko iebilst.Varat darīt ko un kā gribat, mazināt, īsināt, uzvarēt tiesas sēdēs, pieņemt gudrus lēmumus, kas reizēm ir pretrunās viens ar otru..., nebaidieties, neviens, uzsveru neviens nepacels savu balsi atklāti,tikai atļausies internetā paust savu viedokli, ko jums diemžēl gribot negribot būs jāuzklausa.Lai veicas!:)
05.03.2010 17:01
Vērotājs no malas
Pēc Linardes teiktā LL iznāk ,ka novadā ir tikai skolas, respektīvi izglītība, bet kultūras nav, jo nav pieminētas nedz bibliotēkas , nedz kultūras namu , centru darbinieki. Žēl , jo šie cilvēki ir tie ,kas veido kultūru novadā. Un Linardes amata nosaukums ir kultūras, izglītības nodaļas vadītāja. Kultūra ir pirmā šajā nosaukumā uz ko viņai jāliek uzsvars.Šis raksts ir it kā atvainošanās jeb pielabināšanās pedagogiem ,jo no tiem viņa saņem vislielākos pārmetumus jeb vienvārd sakot pa "mizu. Un nevienu kultūras pasākumu viņa neapmeklē, tikai tos kurus pati ar izpilddirektori kūrē : Zemnieku balli, 18.novembra pasākumu. Uz citiem gan nenāk. Redzēs vai 7.martā uz pašakumu KC atnāks.
05.03.2010 14:24
atziņa
Cilvēks par sevi nav nekas, – viņš aug tikai attieksmē pret līdzcilvēku. Neviens nav Es. Katrs ir Mēs. Tu un Es. Raidītājs un uztvērējs./ Z. Mauriņa/ Kā raidi tā saņem...
05.03.2010 14:15
anna, anna@inbox.lv
Ha,Ha,Ha!!!!!!!!!!!
05.03.2010 13:17
dzeja
Mums pietrūkst cieņas un sapratnes Saulīti gribas, kad mākoņi klīst Lietus logā , bet domājam sule spīd. Asaras... dvēselē iemestās skabargas... Kādam tas sāp, bet kāds par to smej... Cilvēks kāds gan tu esi?
05.03.2010 11:39
janis, pinocets3@inbox.lv
novada iedzīvotaju novērtēšana un atbalstīšana darba un biznesa lietās ir tikai tukšas runas. viss ko šī dāmīte muld ir fufels. pati nepiedalās nekur. domē darbā pieņem cilvēkus, kas ir pavisam no citas Daugavas puses. sanāk ka pie mums ir muļķi, bet tur gudrie? kāpēc ir ievilkts kokurss par 2.vsk direktora vietu? uzjautājiet izpilddirektorei. kāpēc pieņem darbā cilvēku no Skrudalienas slēgtās skolas, ja tepat palika bez darba Dvietes skolas skolotāji? un tā var turpināt vēl ilgi. interesanti, cik ilgi dienesta auto izmantos ārpus darba laika. kāpēc autobuss atrodas pie šofera mājās? kāpēc direktorīte brīvdienās izmanto domes auto? ilūkstes novadā ir bardaks un lai cik tas nebūtu skumji gan jau kāds par to saņems kroņa drānas. kāpēc vajadzīgi 100 latnieki ar visu Kartašovu? staigā pa Ilūksti apdzērušies un jēgas nekādas. bet kaut kas taču saņem algu par viņu darba kontroli? un ko dara būvuzraugs? saņem algu? B A R D A K S!!!
05.03.2010 09:21
lai padomā...
domāju,ka izlītības nodaļā jāstrādā cilvēkam,kas skolā ir nostrādājis jau pāris gadu,jo ar sirdsdegsmi nepietiek vien,lai regulētu citus,nezinot lietas būtību! bet runājot par jauno kolēģīti,novadā ir pietiekoši zinošu cilvēku,kas varēja strādāt,kauns,ka darbojas(jau pēc esošā piemēra) draugu un radu būšana.iesaku izlītības nodaļai novērtēt novada skolotājus,jo šie cilvēki te strādā ne gadu vien,sveši !!! un izsludinot konkursus, novertejiet musu cilvekus,jo vēlēšanas nav tālu un siltās vietas vienmēr nebūs!
04.03.2010 19:09
ilūkstiete
Arī viena gada laikā cilvēks spēj daudz izdarīt un sevi pierādīt,bet šis laikam nav tas gadījums...
04.03.2010 17:01
iluktiets
Cilvēks tikko sācis stradāt, kādas tradīcijas jau uzreiz jūs gribat just? Ilona tiešām strādā ar sirdsdegsmi.Tā turpini!!!!
04.03.2010 09:18
Skolotājs pensionārs
Labi, ka mūsu novadā ir sava izglītības nodaļa. Gribētos tomēr, lai no atevišķu jauno skolotāju vidus nāktu vairāk iniciatīvas un strādāt gribas. Es nevaru saprast, kāpēc tagadējie skolotāji ir tik kūtri un naidīgi pret jauno notiekošo. Kāpēc viņos nav aicinājuma, viņi saskata tikai slikto. Vai to var mācīt mūsu jaunajai paaudzei. Lai ilona Tev un Taviem kolēģiem labi veicas.
04.03.2010 08:48
***
Var un vajag lepoties ar tiem sasniegumiem,kas jau gadu gadiem veidoti, tikai neredzam to veikumu, ko radījis cilvēks, kas darbojas ar sirdsdegsmi.Uz jautājumu, kādas spilgtas vizītkartes ir radītas, atbildi tā arī nesaņēmu.