„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.3 °C
daži mākoņi

Pašvaldībai nav viegli sakārtot graustus

Lai cīnītos ar graustiem pilsētā, pirms diviem gadiem Daugavpils pašvaldības policijā darbu sāka jauna nodaļa, ko izveidoja pilsētas komunālo jautājumu risināšanai, tostarp neapsaimniekoto ēku īpašnieku uzmeklēšanai un saukšanai pie atbildības. Pa šo laiku no zemes virsas pazudis tikai viens “arhitektūras piemineklis” – šķūnim līdzīgā kafejnīca “Zilā lagūna” Stacijas ielā, taču nekādas citas acīmredzamas pozitīvas izmaiņas pagaidām nav vērojamas. Visi grausti stāv kā stāvējuši, “priecējot” gan iedzīvotājus, gan pilsētas viesus. Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītāja Inguna Kokina atzīst, ka nav tik viegli saukt ēku īpašniekus pie atbildības, turklāt vairumam graustu pat nav sakārtotas īpašuma lietas.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

20.10.2010 16:28
Zinaida, zinaidakazakevich@inbox.lv
Kad pie atbildības sauks privātīpašuma divstāvu-māju pa Poligona ielā Križu mikrorajonā?Tur jumts ir tikai no vienas puses un tas uz pusi lausts.Tur spēlēlas bērni un var notikt nelaime.Ja tas ir privātīpašums ,tad lai saimnieks sakārto savu īpašumu .Mēs Križu iedzīvotāji lūdzam nokārtot šo mūsu lūgumu .