Siera ražotājiem vienmēr jābūt labā omā
- Inese Minova
- Darbs
Dagdas novada Andrupenes pagasts jau sen piesaista tūristus ar savām gardajām Latgales kļockām, ko var nobaudīt etnogrāfiskajā muzejā “Andrupenes lauku sēta”, bet tagad noteikti piesaistīs arī ar daudzveidīgiem mājas sieriem, kas top iepretim muzejam – piemājas saimniecībā “Sprīdīši”. Saimnieki Melānija un Aleksandrs Rudavini gada laikā īstenojuši, viņuprāt, neprātīgu ideju un izveidojuši jaunu siera ražotni SIA “TRY”, kas ar pilnu sparu sāks strādāt jūlijā. Pašlaik tajā top divu veidu sieri Līgo svētkiem – klasiskais un ķimeņu siers, ko jau pieteikušas Rīgas pircēji un ko varēs nobaudīt svētkos draugi, radi un vietējie iedzīvotāji.
Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.
-
PDF versija
«Latgales Laiks» – 22.06.2011