Krāslavā puto dzīvais alus
- Inese Minova
- Darbs
Krāslavas novads ir bagāts ne tikai ar ezeriem, bet arī īpašu avotu, no kura puto dzīvs alus. Alus darītavas “Krāslavas avots” produkcija jau sen iekarojusi alus cienītāju sirdis, jo alus tiek brūvēts no dabīgām izejvielām. Protams, “dzīvā alus” mūžs nav ilgs, toties tas ir gards, bez mums jau tik ierastajiem “E” un citiem konservantiem. Uzņēmuma vadītājs Nikolajs Turuta atzīst, ka viņa darbā galvenais esot godīgums pret patērētāju, tad arī bizness ies uz priekšu. Viņš labāk izvēlas grūtāko ceļu, brūvējot nepasterizēto alu, ko Latvijā ražo reti kura alus darītava, toties pūliņi atmaksājas.
Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.
-
PDF versija
«Latgales Laiks» – 22.06.2011