„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Seniori var konsultēties par datora lietošanu

Ņemot vērā senioru pieprasījumu, projekta „Pieslēdzies, Latvija!” ietvaros izveidots bezmaksas konsultatīvais tālrunis, kā arī bezmaksas klātienes konsultāciju iespējas Lattelecom klientu apkalpošanas centros, lai individuāli palīdzētu atrisināt jautājumus par datortehnikas un programmatūras lietošanu cilvēkiem pēc 50 gadu vecuma. Papildus servisa mērķis ir sekmēt projekta laikā iegūto zināšanu lietošanu praksē, lai cilvēki saņemtu nepieciešamo atbalstu un ekspertu padomu par jauno iemaņu lietošanu ikdienā.

Šobrīd projekta „Pieslēdzies, Latvija” apmācībām pieteikušies vairāk nekā 5500 seniori visā Latvijā, kas, salīdzinot ar pagājušā gada jūliju, ir teju trīs reizes vairāk un demonstrē arvien pieaugošu datora un interneta apgūšanas aktualitāti vecāka gadagājuma cilvēku vidū. Daugavpilī un Daugavpils novadā apmācībām pieteikušies 200 seniori, no kuriem 50 jau sekmīgi apmācīti.

Līdz pat oktobrim gan „Pieslēdzies, Latvija!” kursu dalībniekiem, gan citiem interesentiem trešdienās no 11:00 līdz 14:00 un sestdienās no 12:00 līdz 16:00 ir iespēja saņemt bezmaksas konsultācijas datora un interneta lietošanas pamatos, kā arī papildināt zināšanas par jaunākajām tehnoloģijām Rīgas ielā 9, Daugavpilī. Lattelecom klientu apkalpošanas centra konsultanti palīdzēs apgūt prasmes, kas saistītas ar datora ieslēgšanu un informācijas meklēšanu internetā, kā arī Skype un citu e-pakalpojumu izmantošanu.

Apzinoties, ka neskaidrības, strādājot ar datoru, nereti rodas tieši mājās, senioriem īpaši izveidots „Pieslēdzies, Latvija!” atbalsta tālrunis - 67201777, lai nepieciešamības gadījumā saņemtu konsultācijas par jautājumiem. Turklāt senioriem izveidots īpašs sadarbības partneru tīkls, kas nodrošina datoru tehnisko atbalstu, ja radušās problēmas vai nepieciešama datora apkope.

 „Pieslēdzies, Latvija!” mācības notiek Daugavpils 3 vidusskolā, Vienības pamatskolā un Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē. Tās organizētas trīs līmeņos, atbilstoši dalībnieku līdzšinējai pieredzei un prasmēm. Bezmaksas datorapmācībām var pieteikties ikviens interesents pēc 50 gadu vecuma, zvanot pa tālruni 80000822, aizpildot reģistrācijas anketu internetā www.piesledzieslatvija.lv vai piesakoties pie pasniedzējiem. Līdz pat novembrim visā Latvijā notiek apmācības latviešu un krievu valodas grupās, kas tiek komplektētas pēc iespējas tuvāk senioru dzīvesvietai.