„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.9 °C
apmācies

Vislielākā interese ir par fizioterapijas un filoloģijas studijām

Otrdien, 23. jūlijā noslēdzās pamatstudiju līgumu slēgšanas pirmā kārta. Daugavpils Universitātes (DU) mārketinga direktors Jānis Kudiņš paredz, ka šogad augstskolā jauno studentu uzņemšana būs apmēram pagājušā gada līmenī. Līgumi ir noslēgti ar 272 topošajiem bakalauriem, apmēram 345 varēs studēt uz valsts rēķina – budžeta grupās. Galvenokārt jaunie studenti ir Latgales iedzīvotāji, tiesa, varētu būt vairāk daugavpiliešu.

Arī šogad populārākās ir tās pašas studiju programmas kas iepriekšējos gados – piemēram, profesionālā bakalaura studijas fizioterapijā. Liela interese ir par filoloģijas studijām, ir palielinājusies vēlme apgūt vācu valodu kā otro svešvalodu. DU mārketinga direktors pieļauj, ka jaunieši, iespējams, domā par iespējām nākotnē strādāt Vācijā, kuras darba tirgus tagad ir atvērts Latvijas iedzīvotājiem.

Mazāka piekrišana ir dabaszinātņu – fizikas, matemātikas studijām. Tātad būs papildu uzņemšana šajās un vēl dažās citās programmās. Par to kļūs zināms nākamās nedēļas sākumā un šī informācija būs pieejama DU mājas lapā. Līdz 5. augustam turpinās dokumentu iesniegšana studijām maģistratūrā.