„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Daugavpilij kompensēs plūdu radītos zaudējumus

Otrdien valdība nolēma piešķirt līdzekļus Latvijas pašvaldībām pavasara plūdu radīto seku likvidēšanai. Kopumā neparedzēto izdevumu fonda piešķirti 1 281 506 lati. Daugavpils saņems summas lielāko daļu – 198 433 latus, pārējie līdzekļi būs jāmeklē pilsētas budžetā.

Plūdu laikā visvairāk cietuši Grīvas iedzīvotāji. Kopējais Daugavpils infrastruktūrai radīto zaudējumu apmērs ir 324 907 lati, t. sk. Ls 12 300 – ceļi, Ls 234 000 – pilsētas dambji, 21 000 latu – applūdušo teritoriju sakopšana. Pēc domes saistošo noteikumu par zaudējumu kompensāciju apstiprināšanas no iedzīvotājiem ir saņemti 40 iesniegumi  ar lūgumu kompensēt zaudējumu. Tos izskatīja speciāla komisija, kas 36 iesniegumus atzina par pamatotiem un nosūtīja tos Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.

Daļu valdības piešķirto līdzekļu iztērēs dambja nostiprināšanai Daugavas ielā. Drīzumā jābūt zināmai firmai, kas būs uzvarējusi dambja rekonstrukcijas konkursā.