„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.9 °C
apmācies

Pirts ir svētnīca dvēselei un miesai

Kristīne Šislova Līvānu novada Turkos jau desmit gadus piedāvā pirts pakalpojumus. Pirmo reizi pirtī iegājusi kopā ar vecākiem savās mājās Vidussala, jau toreiz sajutusi, ka tai piemīt īpašs spēks, valdzinājums, no pirts cilvēks iziet kā no jauna piedzimis. „Ja gribat uzzināt, kāda ir dvēseles un miesas svētnīca, ejiet pirtī,” aicina Kristīne.

Kristīnes pirtnieces slava ir aizgājusi pa visu Latviju. Pie viņas brauc rīdzinieki, jelgavnieki, liepājnieki, dobelnieki, jēkabpilieši, arī kaimiņu pagastu ļaudis Vidussalā iebrauc bieži, jokodami, ka tā pirts narkotika nelaižot vaļā. Kristīne saka: „Man ir prieks par tiem, kuri, atbraukuši vienreiz, pēc tam brauc 4-6 reizes gadā. Vasarā melnu muti strādāju gandrīz katru dienu, ziemā -- divas trīs reizes nedēļā. Cilvēki ievērojuši, ka man izdodas atrast saslimšanas. Neesmu ārste, esmu tikai pirtniece, kurai šis tas padodas labi. Parasti iesaku pirtī iet reizi nedēļā un ģimenei, nevis lielās grupās. Pirtī senči dzemdēja bērnus. Manā pirtī arī to varētu darīt. Lai dakteris sēž aiz durvīm, dzerdams nervu zāles, tikmēr pirtī – vissterilākajā vidē – dzims bērni.”

Pagājušajā gadā Kristīne Šislova iesaistījās Latgales tematisko ciemu projektā, satika , kā viņa saka, tikpat ķertus cilvēkus kā pati, tie deva drosmi turpināt iet savu ceļu. Kristīni pirts lietās atbalsta gan ģimene, gan Turku pirts ciema iedzīvotāji, tāpēc ciemiņi, ja vēlas, tiek paēdināti, izguldināti, izklaidēti ar mūziku.

Visu rakstu lasiet avīzē.