„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.5 °C
neliels sniegs

Mākslinieks avantūrists Sergejs Balovins zīmēja daugavpiliešu portretus

4. augustā Daugavpilī, Marka Rotko mākslas centrā, notika tikšanās ar pazīstamo Krievijas mākslinieku Sergeju Balovinu un viņa projekta „Apmaiņa graudā” prezentācija. Akcija ir neparasta tajā ziņā, ka mākslinieks apceļo pasauli bez naudas, bet ēdienu, izmitināšanu  un nepieciešamās mantas saņem apmaiņā pret portretiem.

Daugavpilī Sergeju sagaidīja sirsnīgi un uzreiz uzdeva neskaitāmus jautājumus, turklāt mākslinieks ir jautrs un atklāts, ar prieku stāsta par sevi un savu radošo darbību. Laiks pagāja nemanot, un mākslinieks piedāvāja sākt zīmēšanu, jo interesentu bija daudz. Parasti mākslinieks zīmē divus portretus, lai vienu eksemplāru atdotu, bet otru saglabātu kolekcijā izstādēm, taču, tā kā bija ļoti daudz interesentu, Sergejs izveidoja tikai pāris kopijas. Sergejs smaidot atzīst, ka viņš nav nekāds izcilais mākslinieks, un, ja portrets nepatiks, nevajag apvainoties. Daždien visi portreti sanāk līdzīgi, bet dažkārt viss ir otrādi, acīmredzot, daudz ir atkarīgs no mākslinieka noskaņojuma. Tūlīt pat klātesošie varēja vērot jau minēto apmaiņu graudā, kā arī to, kā viņš strādā – māksliniekam bija nepieciešami daži materiāli zīmēšanai, ko viņam tūlīt pat sagādāja. Mākslinieks sāka darbu, bet tikšanās viesi vēroja, kā top portreti.

Visu rakstu lasiet avīzē.