„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Par Latgales novada raksturīgākās tortes autori atzīta mājsaimniece Ērika Križanovska


Aizvadītajā sestdienā, 10. augustā norisinājās „Staburadze” rīkotās akcijas „Latvijas Mājas tortes 2013” trešais posms, kurā piedalījās prasmīgākās Mājas toršu cepējas no Latgales novada. 

Par Latgales novada raksturīgākās tortes autori tika atzīta mājsaimniece un trīs bērnu māmiņa Ērika Križanovska no Aglonas novada. Ērika ikdienā audzina bērnus, taču palīdz arī mammai uzņemt ciemiņus, jo ģimene nodarbojas ar tūrismu un bioloģisko saimniekošanu. Kas interesanti, savā ģimenē Ērika ir jau trešās paaudzes toršu cepēja un Latgales novada raksturīgāko torti pagatavojusi no biskvītiem ar vārītu krēmu un ābolu biezeni.

Karsti saulainajā sestdienā pulcējot ne tikai prasmīgās toršu cepējas, bet arī ievērojamu daudzumu skatītāju, Latgales pasākums aizvadīts mājīgā gaisotnē, ar domubiedru sarunām, atbalstot tradīcijas un vērojot prasmīgo „Staburadze” konditoru paraugdemonstrējumus. Gan dalībniecēm, gan klātesošajiem skatītājiem bija iepēja ne tikai mielot acis, bet arī nogaršo visu dalībnieču gardi pagatavotās kūkas.

Pasākuma īpašo ekspertu vidū šoreiz bija Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Rešetņikovs, „Austrumlatvijas koncertzāle” Valdes locekle Diāna Zirniņa un šova „Dziedošās ģimenes” uzvarētāji Ingars un Artūrs Puncuļi. Latgales novada uzvarētāju noteica pieaicinātie eksperti sadarbojoties ar akcijas dalībniecēm, kurām arī tika dota iespēja balsot par savu favorīttorti.

Latgalē noslēdzies trešais no pieciem „Latvijas Mājas tortes 2013” akcijas posmiem, taču nākamais norisināsies jau 17. augustā, Valmieras restorānā „Parks”, kur dalībnieki pārstāvēs visas Vidzemes novadu.

Uz turpmākajiem akcijas pasākumiem joprojām ir iespējams pieteikties. Pieteikuma anketu un plašāku informāciju par akciju var iegūt apmeklējot www.majastortes.lv vai dodoties uz http://www.draugiem.lv/majastortes/.