„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Piešķirts papildu finansējums redzes invalīdu asistenta pabalstiem


Cilvēki ar I grupas redzes invaliditāti varēs saņemt Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzfinansētu pabalstu par asistenta pakalpojuma izmantošanu līdz 2014.gada beigām. Piešķirtais papildu finansējums bija nepieciešams, jo ik gadu pabalstu vēlas saņemt aizvien vairāk cilvēku ar invaliditāti.

 

Papildu finansējuma piešķiršana 325 tūkstošu latu apmērā cilvēkiem ar I grupas redzes invaliditāti, kas izmanto asistenta pakalpojumu līdz 10 stundām nedēļā, ļaus saņemt pabalstu šim pakalpojumam arī 2013.un 2014.gadā.

 

To paredz Labklājības ministrijas (LM) izstrādātie grozījumi Ministru kabineta Noteikumos par darbības programmas „Cilvēkresursi un nodarbinātība” papildinājuma apakšaktivitāti „Kompleksi atbalsta pasākumi iedzīvotāju integrēšanai sabiedrībā un darba tirgū”, ko otrdien, 13.augustā, atbalstīja valdība.

 

Pabalsta izmaksu nodrošina Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA). Saskaņā ar NVA datiem, 2012.gada beigās šādu pabalstu saņēma 1500 cilvēki ar I grupas redzes invaliditāti. Balstoties uz līdzšinējo pieredzi, NVA prognozē, ka šogad pabalsta saņēmēju skaits sasniegs 1630 cilvēkus, bet 2014.gadā pabalstam par asistenta pakalpojuma izmantošanu būs pieteikušies jau 1700 cilvēki.

 

Projekta „Kompleksi atbalsta pasākumi iedzīvotāju integrēšanai sabiedrībā un darba tirgū” kopējais attiecināmais finansējums ir 13,5 miljoni latu. 12,3 miljoni latu no kopējās summas finansē ESF, bet 1,1 miljonu latu līdzfinansē no Latvijas valsts budžeta.

 

 

 

 

 

 

 

Zane Brīvmane, Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste,