„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.7 °C
apmācies

Rotko centrā tiekas trīspadsmit valstu keramiķi


Uz keramikas mākslas simpoziju „LANDescape” Marka Rotko centrā ir ieradušies  29 mākslinieki no 13 valstīm.

Jaunie keramiķi un jau pieredzes bagāti meistari no Latvijas, Lietuvas, Vācijas, Nīderlandes, Spānijas, Turcijas, Ukrainas, Krievijas, Rumānijas, Īrijas, Austrālijas un ASV divas nedēļas radīs, rīkos meistarklases interesentiem, lasīs lekcijas un rādīs savus darbus publikai. Viens no simpozija uzdevumiem ir parādīt modernās keramikas mākslas tendences plašam skatītāju lokam, paplašināt cilvēku priekšstatu par šo amatu. Daudzās valstīs keramika ir tautas mākslas veids, tautas tradīciju vēsturiskais simbols. Simpozija nosaukumu veido angļu vārdi „zeme” un „izrauties”, „bēgt”, kas simbolizē materiālās un emocionālās pasaules savienošanos. Keramikas darbi tiek traktēti kā autora pārdzīvoju materiālā forma.

Simpozija atklāšanas izstāde „LANDescape. Priekšvārds” ir visu mākslinieku veltījums izcilā latviešu keramiķa Pētera Martinsona piemiņai, kurš aizgāja mūžībā 2. augustā. Meistars atstāja dzimtajai pilsētai unikālu savu dzīvespriecīgo, simbolisko darbu kolekciju. Simpozija atklāšanā P. Martinsona piemiņu godināja ar klusuma brīdi.

Savukārt pēc divām nedēļām viesmīlīgajai Daugavpilij keramiķi teiks „Pēcvārdu”. Priekšvārds ir pirmais solis uz auglīgu radošu darbību. Izstādē redzamas abstraktas figūras un konkrēti tēli, piemēram, Kaspara Geiduka kaķis un pele. Izstāžu eksponāti vēlāk papildinās Marka Rotko centra kolekciju.

Plašāk lasiet 16. augusta numurā