„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.4 °C
daļēji mākoņains

20.augustā lāpu skrējiens „Apkārt Latvijai” sasniedz Daugavpili

 

20. augustā skrējiens no Dagdas uz Daugavpili notiks caur Dagdas, Krāslavas un Daugavpils novadu, un šī posma garums ir 80 kilometri.

No plkst.18 līdz 20 Vienības laukumā, Daugavpilī notiks lāpas sagaidīšanas svinīgie pasākumi, kurus apmeklēs Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube. Pasākumu norises laikā varēs vērot bruņoto spēku militārās tehnikas un ekipējuma izstādi, Daugavpils kultūras nodaļas organizētos jauniešu priekšnesumus, Daugavpils boksa kluba pārstāvju uzstāšanos, Valsts policijas ekipējuma izstādi, Valsts robežsardzes kinologu paraugdemonstrējumus ar dienesta suņiem, Daugavpils Taekwondo federācijas pārstāvju, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta paraugdemonstrējumus. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja noskatīties prezentāciju par Latvijas armiju un filmu par artilērijas bataljonu.

Atgādinām, ka  15.augustā Rīgas Brāļu kapos notika svinīgā lāpu skrējiena „Apkārt Latvijai” atklāšanas pasākums, kura laikā ar 1992.gada skrējiena lāpu no Mūžīgās uguns tika aizdegtas skrējiena lāpas.
Skrējiena kopējais garums ir aptuveni 1500 kilometru. Tas norisināsies septiņas dienas, 14 posmos.