„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Par Rēzeknes autoostu

SIA „Rēzeknes autoosta”, kopā ar Rēzeknes autoostas ēkas un teritorijas īpašnieku -SIA „MARNO J”, pāris dienu laikā ir sakārtojuši jautājumu saistībā ar jauna asfalta seguma ieklāšanu autoostas teritorijā Rēzeknē, Latgales ielā 17. Segums tika ieklāts 01. -04. augustā, ievērojami uzlabojot autobusu reisu darbību un kārtību, un ir kā pirmais solis uz autoostas infrastruktūras pilnveidošanu.

Tuvākajā laikā plānots rekonstruēt un izveidot jaunas autoostas platformas jeb pasažieru iekāpšanas - izkāpšanas vietas. Autoostai būs 5 platformas, no kurām pienāk un atiet autobusi uz visām lielākajām Latvijas pilsētām un nozīmīgākajām vietām – vairāk nekā 110 reisi dienā, kā arī starptautiskie reisi.

Papildus tam plānota arī autoostas teritorijas labiekārtošana un inženierkomunikāciju izbūve.

Nākamās ievērojamākās investīcijas paredzētas Rēzeknes autoostas ēkas remonta un labiekārtošanas darbiem - iekštelpu labiekārtošanai, t.sk. apkures sistēmas uzstādīšana un fasādes atjaunošanai sevī ietverot jumta seguma maiņu, kā arī lietus notekūdeņu sistēmas montāžu. Autoostā plānots ierīkot jaunas kases, bagāžas glabātuves, gaidāmas telpas pasažieriem, atpūtas istabas autovadītājiem, kā arī telpas birojiem un komercplatības.

„Ieguldot investīcijas Rēzeknes autoostas vides sakārtošanā un infrastruktūras uzlabošanā, tādējādi atbalstot Rēzeknes pilsētas iedzīvotājus un tūristus, no vienkārša transporta mezgla kļūstot par ievērojamu vietu, kuru nosacīti varam dēvēt par Rēzeknes pilsētas seju, radot arī papildus jaunas darba vietas pilsētas iedzīvotājiem,” informē SIA „Rēzeknes autoostas” pārstāvis Oļegs Harčenkovs.

Informācijai: Pēc Satiksmes ministrijas 2011. gada datiem Rēzeknes autoosta ir astotā lielākā autoosta Latvijā, kas atrodas starptautiskas nozīmes autoceļu - E22, E262, valsts augstākās kategorijas autoceļu A12, A13 un A15 un reģionālas nozīmes autoceļu P36, P54 un P55 krustpunktā.

SIA “Rēzeknes autoosta”  e-pasts: rezeknesao@inbox.lv