„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.6 °C
skaidrs laiks

Aicina apmeklēt Starptautiskā keramikas mākslas simpozija “LANDescape” noslēguma pasākumus

Biedrība “Daugavpils Māla Mākslas Centrs” un Daugavpils Marka Rotko Mākslas Centrs aicina Jūs apmeklēt Starptautiskā keramikas mākslas simpozija “LANDescape” noslēguma pasākumus, kuri norisināsies š.g. 24. augustā Daugavpilī.

Simpozija noslēguma dienas kulminācija būs vērojama Daugavpils Marka Rotko mākslas centra pagalmā no plkst. 20:00 līdz 22:00, kur notiks zviedru mākslinieku Karinas Krestas (Carina Cresta), Johana Helmana (Johan Hellman) un Katjas Koltas (Katia Colt) sniegtais keramikas uguns skulptūras atklāšanas šovs, kurā uguns liesmas un dzirksteles sliesies augšup cauri ķieģeļu balstiem, ieskaujot divus metrus augstu keramikas konstrukciju, kuras forma radīta iespaidus gūstot Daugavpils cietokšņa daudzajās arkās un ģeometriskajā cietokšņa uzbūvē. Apdedzinātā skulptūra kļūs par Daugavpils Marka Rotko mākslas centra apkārtnes vides objektu, kas būs īpašs sadraudzības apliecinājums Latvijas un Zviedrijas attiecībām.

Neatņemama pasākuma sastāvdaļa būs Imanta Dakša – kliedzošā folka, akustiskā tehno un šamaniskās popmūzikas pamatlicēja un vienīgā pārstāvja Latvijā - muzikālā performance. Imants Daksis katru koncertu spēlē kā pēdējo, tādējādi izsaucot klausītāju vidū visdažādāko reakciju – no neviltotas sajūsmas līdz bailēm un neizpratnei. Apburošā uguns stihijas simbioze ar muzikālās performances vibrācijām radīs mistiskas sajūtas un neaizmirstamu izraušanās piedzīvojumu citā realitātē.

 

Uz tikšanos Daugavpilī!

LANDescape komanda