„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
neliels lietus

Latgales uzņēmējdarbības centram izveidots vienots konsultantu tīkls Latgales reģionā

 

Lai uzņēmējiem dotu iespēju ātri un kvalitatīvi saņemt konsultācijas pēc iespējas plašākā reģiona teritorijā, Latgales uzņēmējdarbības centrs (turpmāk - LUC) ir izveidojis vienotu komercdarbības konsultantu tīklu.

Pavasarī atklātais LUC aktīvi sadarbojas ar reģiona uzņēmējiem un tāpēc ir radusies nepieciešamība pēc plaša konsultantu tīkla.

Pilnvērtīgai un efektīvai LUC darbības nodrošināšanai kopš 1. augusta visā Latgales reģionā esošos un topošos uzņēmējus konsultē 7 komercdarbības konsultanti.

Daugavpils un Ilūkstes novadu iedzīvotājus konsultē Ilmārs Lociks, Krāslavas un Dagdas novadu komercdarbības konsultante ir Agita Kruglova, Rēzeknes pilsētas, Rēzeknes un Viļānu novadu iedzīvotājus apkalpo Skaidrīte Baltace, Līvānu un Vārkavas novadu teritorija ir Guntas Ozoliņas pārziņā, Balvu, Viļakas, Rugāju un Baltinavas novados konsultācijas sniedz Gunta Božoka, ar Ludzas, Kārsavas, Ciblas un Zilupes novadu iedzīvotājiem strādā Inga Ostrovska, un Preiļu, Riebiņu un Aglonas novados konsultācijas sniedz Ineta Liepniece. LUC galvenais birojs atrodas Daugavpilī, kuru vada Vladislavs Stankevičs.  

LUC konsultanti palīdzēs uzņēmējiem sakārtot birokrātiskās procedūras, sniegs konsultācijas par Eiropas Savienības fondu un uzņēmējdarbības atbalsta programmu pieejamību, stāstīs par e-pakalpojumu izmantošanu, organizēs apmācības uzņēmējdarbības prasmju attīstībai un motivācijas celšanai, piedalīsies tirdzniecības misiju un uzņēmēju grupu vizīšu organizēšanā, kā arī  veiks aktīvu darbu investoru piesaistei reģionā. 

LUC mērķis ir sniegt atbalstu Latgales reģionā jau strādājošajiem uzņēmējiem, kā arī motivēt uzņēmējdarbības uzsācējus. Arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs LUC redz kā vienas pieturas aģentūru uzņēmēju atbalstam, lai palīdzētu uzņēmīgiem latgaliešiem īstenot savas ieceres un tādējādi veicināt arī visa reģiona ekonomisko attīstību. Viņš piebilst, ka tādējādi ir īstenota Latgales rīcības plānā iekļautā ideja par pārnozaru uzņēmējdarbības atbalsta institūcijas izveidi Latgalē.

LUC komercdarbības konsultantu kontakti un aktuālā informācija uzņēmējiem ir atrodama www.latgale.lv sadaļā „Latgales uzņēmējdarbības centrs (LUC)”. LUC pamatprincipi ir mobilitāte un sadarbība, tāpēc LUC speciālisti ir gatavi doties arī izbraukuma konsultācijās.

 

 

Vladislavs Stankevičs,

Latgales uzņemējdarbības centra vadītājs