„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.4 °C
nedaudz mākoņains

Mīlestības sezona Daugavpils teātrī

 

 

Beidzamajos divos gados teātris pārsteidz skatītājus ar jaunu pieeju visam, ko dara. Gaidāmajā sezonā kaislīgus teātra mākslas cienītājus un tos, kuri tikai iepazīst šo daudzveidīgo mākslu, gaida neskaitāmi interesanti notikumi un pirmizrādes. Šoreiz par jaunās sezonas lielajiem plāniem Oļegs Šapošņikovs un Rita Strode pastāstīja kafejnīcā – pagrabiņā iepretim teātrim.

Sezonas sākumā gaidāms Daugavpilij jauns pasākums. Teātris rīkos jau sen ieplānoto festivālu – meistardarbnīcu „Telpa – Daugavpils”, kas risināsies no 2. līdz 15. septembrim. Tas notiks nevis teātra ēkā, bet cietoksnī, lai paplašinātu publikas priekšstatu par teātra telpu.

Kā teica direktors, festivāla mērķis ir pierādīt, ka teātris nav tikai skatuve, bet, pirmām kārtām, komunikācijas līdzeklis. Tāpēc aktieri un režisori atdzīvinās pilsētas mikrorajona neapdzīvotās, pamestās ēkas, rādot tajās īsas, bet saturīgas izrādes.

Festivāla laikā pilsētā ieradīsies skatuves mākslas meistari – dramaturgi, režisori, scenogrāfi, aktieri. Notiks diskusijas, lekcijas, kurās piedalīsies profesionāļi, t. sk. pazīstamā dramaturģe Natālija Vorožbita un Krievijas teātru festivāla „Teritorija” mākslinieciskais direktors Andrejs Urajevs. Festivāla kulminācija būs 14. un 15. septembrī, kad skatītāji cietoksnī varēs noskatīties visas izrādes.

Vairāk lasiet 23.augusta numurā.