„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+2.6 °C
daļēji mākoņains

Rēzeknē tiekas reģionālie uzņēmēju klubi

 

Lai sekmētu reģionālo sadarbību un informācijas apmaiņu, reģionālo darba devēju organizāciju un uzņēmēju klubu pārstāvji no visas Latvijas šodien, 23. augustā tiekas Rēzeknē. Kopumā vairāk nekā 60 uzņēmēju no Bauskas, Jelgavas, Mārupes, Rīgas, Liepājas, Cēsīm, Jēkabpils un Līvāniem apmeklēs metālapstrādes uzņēmumu “LEAX Rēzekne” un jauno Austrumlatvijas koncertzāli – Latgales vēstniecību GORS, kā arī diskutēs par uzņēmējdarbības attīstību un savstarpējās sadarbības stiprināšanu.

 

Šādi pieredzes apmaiņas pasākumi aizsākušies jau 2011. gadā pēc Zemgales reģiona uzņēmēju klubu iniciatīvas un notiek sadarbībā ar Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) reģionālajiem koordinatoriem. Uzņēmēji jau viesojušies pie kolēģiem Jelgavā, Cēsīs un Jēkabpilī.

 

Šoreiz viesus uzņem Rēzeknes Uzņēmēju biedrība, kas kopš 2009. gada ir lielākā darba devēju organizācija Latgales reģionā, apvienojot vairāk nekā 20 aktīvus dažādu nozaru uzņēmumus. Rēzeknes Speciālās ekonomiskās zonas uzņēmums “LEAX Rēzekne”, kurā viesosies citu reģionu uzņēmēji, ir viens no biedrības biedriem, turklāt tas šogad saņēmis LDDK iedibināto Labākā darba devēja apbalvojumu reģionā. Uzņēmums ir viena no „LEAX Group” metālapstrādes ražotnēm Latvijā un Zviedrijā, kas izgatavo detaļas autotransportam un kalnrūpniecībai. Lielu interesi reģionu uzņēmējiem raisa arī Latgales vēstniecība GORS, kurā patlaban ir labākā akustiskā koncertzāle Latvijā un arīdzan Baltijā.

 

“Reģionu uzņēmējdarbības vide atšķiras no biznesa galvaspilsētā, un šādos vairāk neformālos pasākumos reģionu uzņēmējiem ir iespēja rast sadarbības partnerus, gūt informāciju par savā nozarē aktuālo tieši reģionos, dalīties gan pieredzē, gan problēmu risinājumā. Būtiski, ka ar katru šādu pasākumu dalībnieku loks arvien paplašinās. Rēzeknē viesojas arī šovasar izveidotā biedrība “Līvānu novada uzņēmēji”, lai gūtu pieredzi un sekmīgi attīstītu savu organizāciju nākotnē,” tā LDDK reģionālās attīstības un sociālā dialoga koordinatore Latgales reģionā Skaidrīte Baltace.

 

 

Informācijusagatavoja:

 

SkaidrīteBaltace

SociālādialogakoordinatoreLatgalesreģionāLDDKīstenotāESstruktūrfonduprojekta

„LDDKadministratīvāskapacitātesstiprināšanareģionos” ietvaros