„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Atbalstīs drosmīgas un sociāli nozīmīgas idejas

Drosmīgus un radoši domājoši Daugavpils iedzīvotāji tiek aicināti piedalīties projektu konkursā. LMT otro reizi kopā ar pilsētas domi finansiāli atbalstīs sociāli nozīmīgas aktīvu daugavpiliešu idejas pašvaldības attīstībai.

LMT biznesa klientu centra Daugavpilī vadītāja Edīte Faibuševiča aicināja pilsētniekus būt drosmīgiem un nebaidīties iesniegt savus projektus, kurus dažādu iemeslu dēļ nebija iespējams īstenot agrāk.

Pagājušā gada pieredze rāda, ka Daugavpilī ir ļoti daudz aktīvu iedzīvotāju ar ļoti interesantām idejām, tikai nav jābaidās par tām stāstīt. Konkursam tika iesniegti 34 pieteikumi, no kuriem žūrija un skatītāji izvēlējās desmit labākos. To finansiālajam atbalstam tika piešķirti 10 tūkstoši latu. Pilsētnieki piedāvāja, piemēram, ierīkot vienā no mikrorajoniem bērnu rotaļu laukumu, ieviest audiogida pakalpojumu tūrisma centrā, organizēt jaunatnei džeza meistardarbnīcu, izvietot Daugavpils ielās plāksnītes ar vēsturiskajiem nosaukumiem utt. Toreiz uzvarēja mūziķi un keramiķi – Irinas un Arnolda Grinbertu džeza skolā jaunatne apguva žanra pamatus, tika organizēts džeza festivāls un iegādāta jauna mūzikas aparatūra. Savukārt Māla mākslas centrs sarīkoja māla festivālu, bet Rīgas ielā tika uzstādīta Latgales keramikai veltīta skulptūra.

Atbalstu saņēma arī pilsētniekiem veltītas dokumentālās filmas idejas autori, kā arī Daugavpils Universitātes Humanitārās akadēmija jauniešiem.

Konkurss ir vērtīgs arī tāpēc, ka uzvarētājus izvēlas pilsētnieki. Šoreiz konkursam atsūtītās idejas Daugavpils iedzīvotāji varēs novērtēt un par tām nobalsot no 14. līdz 25. oktobrim. To varēs izdarīt pašvaldības mājas lapā, kur ir pieejama plaša informācija par konkursu, vai nosūtot īsziņu. Sūtīt savas idejas, tās noformējot saskaņā ar pievienoto paraugu, var no 26. augusta līdz 27. septembrim.

Organizatori uzsver, ka konkursā var piedalīties gan privātpersonas, gan juridiskas personas, idejas var būt individuālas un vai arī tās var piedāvāt pilsētnieku grupa vai sabiedriskās organizācijas.

Finansējums ir iepriekšējais – 10 tūkstoši latu. Atbalsta maksimālā summa – 3000 latu, minimālā – 500 latu. Uzvarētāju paziņos ziemā, līdz gada beigām.