„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Regulators izskata jauno ūdensapgādes tarifu

Jaunais ūdens tarifs Daugavpilī varētu stāties spēkā jau nākamā gada 1. janvārī, tas būs 0,53 lati par ūdensapgādes pakalpojumiem (bez PVN), t. i. – par 10% vairāk nekā iepriekš (Ls 0,48) un 0,53 lati par kanalizācijas pakalpojumiem (bez PVN), t. i. – par 13% vairāk nekā agrāk (0,47 lati).

Taču dialogs ar iedzīvotājiem neizdevās, jo zālē bija tikai daži cilvēki, neskaitot plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus.

Uzņēmuma „Daugavpils ūdens” komercdirektors Viktors Radčenko paskaidroja, ka tarifa izmaiņu galvenais mērķis ir nepieciešamība iegūt papildu līdzekļus modernizācijai. Ik gadu pieaug uzņēmuma izdevumi, piemēram, energoresursu sadārdzināšanās dēļ utt. V. Radčenko atzīmēja, ka tarifa izmaiņu projekts bija jāiesniedz jau pirms vairākiem gadiem, ekonomiskās krīzes laikā. Visus šos gadus ūdensapgādes un kanalizācijas tarifs svārstījās pašreizējās summas – Ls 0,95 – ietvaros.

Regulatora pārstāvis Jānis Kravalis teica, ka daugavpilieši var izteikt savu viedokli un priekšlikumus par jauno tarifu. To var izdarīt, nosūtot vēstuli: Ūnijas iela 45, Rīga, LV-1039, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija. Visi priekšlikumi tiks ņemti vērā un izskatīti, kas rezultātā ietekmēs lēmuma par tarifa izmaiņām pieņemšanu.