„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.5 °C
apmācies

Ints Teterovskis un „Balsis” liek skanēt abiem Daugavas krastiem

Man ārkārtīgi patīk Latvija! Man vienkārši patīk doties uz vietām, kur es vēl neesmu bijis. Gribētu novēlēt cilvēkiem izmantot iespējas un apceļot savu zemi. Man liekas, nav skaistākas vietas, kur aizbraukt. Tā otrdien pēc koncerta Nīcgales katoļu baznīcā teica kora „Balsis” diriģents Ints Teterovskis.

Jau trešo gadu kādu no augusta nogales nedēļām „Balsis” veltī Latvijas apceļošanai, savam maršrutam izvēloties kādu no Daugavas posmiem. Kora projektā „Daugavas balsis” paredzēts izbraukt Daugavu ar plostiem visā tās tecējuma garumā līdz pat jūrai, vienlaikus sniedzot koncertus tuvumā esošajās baznīcās, tautas namos un brīvdabas estrādēs. Šogad 25.augustā savu Daugavas ceļojumu „Balsis” sāka ar koncertu Daugavpils luterāņu baznīcā un noslēdza Jersikā.

Kas šī gada ceļojumā pārsteidza? Ints Teterovskis atzina, ka viņu visvairāk sajūsminājis, tas, kā koristi tiek uzņemti – sirsnīgi un gaidīti katrā vietā. Viņaprāt, šoreiz bijis fantastisks ceļojuma sākums – Daugavpils luterāņu baznīcas 120. gadu jubileja, kad bijusi pilna baznīca klausītāju un arī pašiem bijis emocionāls pacēlums. Diriģents gan piebilst, ka būšot jāsauc vai visas vietas, kur apstājušies, jo visur bijuši mīļi gaidīti. Bijusi arī negaidīta sastapšanās: „Pa ceļam noķērām dzejnieci Inesi Zanderi un uz kādu brīdi piestājām viņas mājās. Inese lasīja dzeju un mēs dziedājām dziesmas ar viņas vārdiem. Viņai ir tā fantastiskā māja nevis ar logu, bet ar durvīm otrajā stāvā, lai palu laikā var taisnā ceļā laiviņā iekāpt.”

Visu rakstu lasiet 30.augusta numurā.