„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+9.9 °C
apmācies

Rīkos jaunu konkursu sašķidrinātās gāzes piegādei

Daugavpiliešus, kuri izmanto sašķidrināto gāzi, ko piegādā „Latvijas propāna gāze” (LPG), ne pa jokam satraukusi pašreizējā situācija. Galvenais jautājums, kas viņus interesē – vai pēc konkursiem viņi nepaliks bez gāzes?

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe paskaidroja, ka Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) izvērtējis DzKSU un uzņēmuma „LPG” līgumu par gāzes piegādi iedzīvotājiem likumību un secinājis, ka to noslēgšanā ir pieļauti pārkāpumi. Lieta tāda, ka pārvaldītājs nebija tiesīgs veikt iepirkumu bez konkursa. IUB noteica DzKSU rīkot jaunu iepirkumu, ievērojot visu procedūru saskaņā ar likumu.

„Cilvēki arī turpmāk saņems šo pakalpojumu, jo iedzīvotājiem tas ir jāsniedz nepārtraukti. Runām par iespējamo gāzes atslēgšanu nav nekāda pamata,” uzsvēra Pēteris Dzalbe.

Pēc viņa teiktā, argumenti, ka tvertnes pieder LPG, un DzKSU ir tikai starpnieks, nepārliecina. „DzKSU pienākums bija organizēt konkursu! Policijā ierosināta krimināllieta sakarā ar to, ka DzKSU ir pārkāpis iepirkuma procedūru,” paziņoja P. Dzalbe.