„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+8.4 °C
apmācies

„Lokomotīve” izglābās pēdējā braucienā

„Fantastika!” ekstāzē gavilēja tribīnes, kad piecpadsmitajā braucienā Jonass Kilmakorpi piespieda rīt putekļus Krisam Harisam un Andrejam Karpovam. Viņš bija vienīgā cerība, lai izvilktu sacensības un palīdzētu „Lokomotīvei” izglābties no zaudējuma.

Polijas pirmajā līgā spīdvejā pirmajā raundā „Lokomotīve” savā trekā uzvarēja Grudzendzas „GTŽ” – 52:38, bet toreiz pusi punktu izcīnīja Romāns Považnijs un Kjasts Puodžuks, kuri veselības stāvokļa dēļ nevarēja palīdzēt komandai šoreiz. Tāpēc 1. septembrī izcīnītais neizšķirts (45:45) līdzjutējiem šķita līdzvērtīgs uzvarai.

Sacensības noritēja spraigi. Sacensību laikā neviena komanda nespēja nodrošināt komfortablu pārsvaru. Maksimālais „Lokomotīves” pārsvars bija četri punkti, savukārt „GTŽ” panāca daugavpiliešus, bet pēc 13. brauciena izvirzījās vadībā – 35:37.

Nākamajā braucienā „Lokomotīve” uzvarēja – 4:2, sacīkšu rezultāts kļuva – 39:39. Savukārt 14. braucienā pārsvaru neguva neviena komanda – neizšķirts 3:3 un summā – 42:42.

Pēdējā braucienā „Lokomotīvi” pārstāvēja Maksims Bogdanovs un Jonass Kilmakorpi, kuri sacentās ar K. Harisu un A. Karpovu. Taču pirmajā virāžā nokrita Maksims Bogdanovs un tika izslēgts no brauciena. Visas cerības tika liktas uz somu leģionāru. Jonass atkārtotajā braucienā veiksmīgi uzsāk braucienu, izvirzās vadībā un lido uz priekšu, neļaujot oponentiem pietuvoties ne par sprīdi. Skaists sacensību noslēgums, kurās sasprindzinājums saglabājās līdz pat pēdējam pagriezienam.

Līdzjutējiem neizšķirts – tas ir panākums, jo daudzi uzskatīja, ka „Lokomotīve” zaudēs. Tomēr, neskatoties uz novājināto sastāvu, klubs spēja mobilizēties un izcīnīt neizšķirtu – 45:45.

Visu rakstu lasiet 3.septembra numurā.