„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
daļēji mākoņains

Darba tirgus perspektīvas: aizbraukt vai palikt

„Šeit nav ko darīt, jālaižas uz ārzemēm,” apgalvo vieni. „Iespējas ir, vienkārši tās jāprot atrast,” apgalvo citi. Tas ir divu pušu strīds par Daugavpils darba tirgu, kuru neviens nespēs atrisināt.

Spriežot pēc skaitļiem, bezdarba līmenis samazinās, vakanču skaits palielinās, ražošanas apjomi aug, bet daudzi tomēr domā par prombraukšanu.

Daugavpils pilsētas domes Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins nosauca visai maz uzņēmumu, kas darbu uzsākuši šogad. Jūnijā sāka darboties alus darītava „Latgales alus”, bet tā ir gandrīz pilnībā automatizēta ražotne, kurā strādā ne vairāk kā desmit cilvēki. Vēl dažas kompānijas nodarbojas ar plastmasas pārstrādi, tajās nodarbināti 10—12 cilvēki.

„Salīdzinot ražošanas apjomus ar pagājušo gadu, varu teikt, ka pilsētā tie ir auguši. Nav samazinājies darba vietu skaits. Pašlaik aktīvas ir celtniecības firmas, tām tagad ir visintensīvākais darbs. Žēl, ka pilsētas ielās strādā galvenokārt svešas firmas. Lielākā daļa darbuzdevumu uzticēti citu pilsētu uzņēmumiem,” pastāstīja V. Nadeždins.

Visu rakstu lasiet 6.septembra numurā.