„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+8.2 °C
apmācies

Novadā dienās godās amatniekus un atvērs muzeju

Daugavpils novada diena notiks no 17. līdz 22. septembrim, un to devīze ir „Veram vaļā amatu lādi”, jo šogad tiks godāti amatnieki. Tāpat tiks atklāts Naujenes novadpētniecības muzejs pēc rekonstrukcijas.

Novada dienas sāksies 17. septembrī, kad Vaboles pagasts rīkos maizei veltīto amatu dienu „Maiziet’ muna boguoteiba”. Arī citos pagastos ir ieplānotas sporta un radošas aktivitātes, izstādes.

Galvenais notikums 21. septembrī Daugavpilī pie novada domes ēkas, Dubrovina parkā, Rīgas ielā un Vienības laukumā būs Latgales amatnieku festivāls, ko rīko pirmo reizi ar Latgales plānošanas reģiona un ES atbalstu. Kā informēja biedrības „Latgales tematiskie ciemi” pārstāve Zane Praņevska, Dubrovina parkā dažādus amatus, tradīcijas demonstrēs ap 60 Latgales un Lietuvas amatnieki, muzicēs tautas mākslas kolektīvi.

Pirmo reizi visas sporta aktivitātes notiks Vienības laukumā.

Rīgas ielā posmā no Daugavpils novada domes līdz ugunsdzēsēju depo no plkst.10.00 līdz 14.30 darbosies ražotāju un amatnieku tirdziņš. Dalību jau ir pieteikuši 32 ražotāji, un to skaits vēl pieaugs. Savu produkciju tirgos arī Daugavpils novada mazpulcēni.

Kā ierasts, pircējs, iegādājoties ražotāju preci, pretī saņems talonu, šoreiz 1 nevis 3 latu vērtībā. Talonus Muzeja ielā pie Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzeja izsniegs arī laikraksts „Latgales Laiks” tiem, kuri avīzi abonēs nākamajam gadam. Sakrājot trīs šādus talonus, pircējs varēs par brīvu paēst pagastu pārvalžu noorganizētajā gardumu ielā, kas darbosies Institūta ielā pie Daugavpils novada domes.

Uz lielās skatuves pie novada domes pirmo reizi koncertēs Rožupes KN folkloras kopa „Rūžupes veiri” (plkst.10.00), Rēzeknes Zaļo pakalnu koris (plkst.12.30) un latgaliešu grupa „Bez PVN” (plkst.13.30), kā arī latgaliešu grupa „Patrioti.LG” (plkst.11.00.