„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

Anastasijas sapņi paliks nepiepildīti

Ceļmalas zālē iemītas automašīnas riepu sliedes, mētājas nolauztas ceļa zīmes atliekas un saulē vīst mazs ziedu pušķis – tas ir viss, kas liecina par šajā vietā Šēderē nesen notikušo traģēdiju. Eglaines pamatskolas gaitenī, novietots uz galda starp aizdegtām svecēm un ziedu pušķiem, ikvienu sagaida smaidošas meitenes foto, ko apvij sēru lente. Anastasija Švedova šogad uzsāka gaitas ceturtajā klasē, taču paguva mācīties tikai vienu nedēļu.

Sestdien, 7.septembrī, bija saulains un silts laiks. Kopā ar divām draudzenēm Anastasija devās mājup no kartupeļu lauka, kur todien strādājusi kopā ar vecākiem. Nelaimīgā kārtā meitenes soļoja pa grants ceļa malu, kur tieši tajā brīdī brauca garām iereibuša vīrieša vadītais auto. Viens viņa neveiklais manevrs laupīja Anastasijas dzīvību, bet abas viņas draudzenes kļuva par lieciniecēm baisai traģēdijai.

Policijas sniegtā informācija par notikušo traģēdiju ir ļoti skopa, vien zināms, ka pie stūres bija 28 gadus vecs vīrietis, kurš netika galā ar automašīnas vadību, nobrauca no ceļa, uzbraucot ceļa zīmei un meitenei. Viņa izelpā policija konstatēja 2,8 promiles alkohola. Policija ir uzsākusi kriminālprocesu.

Visu rakstu lasiet 13.septembra numurā.

Komentāri

16.09.2013 11:40
xx
vai tagad tam ir liela nozīme, kur gāja, kāpēc gāja.....galvenais, lai dzērājšoferi pa ceļiem nebraukā
15.09.2013 09:56
Neizrpratnē
Lasu rakstu un brīnos, ko žurnalisti spēj safantazēt! Kāpēc rakstā jāliek informācija, ko paši nezina. Pirmkārts- meitene pa ceļu gāja viena un netālu no negadījuma vietas esošās mājas iemītnieces bija viņas draudzenes, kuras no savu māju pagalma redzēja šo tragēdiju. Otrkārt- meitene nebija nekādā katupeļu talkā. Viņa gāja vispār uz pretējo pusi, iespējams, ka pie mammas, kura gan bija kartupeļu talkā. Kāpēc jāraksta muļķības!