„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.9 °C
apmācies

Pabalsti ir sabojājuši darba tikumu

„Ja arī kāds atnāk uz darbu, tad, dabūjis alkoholu, pēc 2-4 dienām viņš vairs nenāk," saka teica Līksnas pagasta SIA „Kļavas V” īpašnieks Viktors Kalāns. Viņa piensaimniecības kompleksā 80% darbinieku strādā stabili, bet vakances ir grūti aizpildīt tāpēc, ka laukos nav, kas strādā.

„Latgales Laika” aptaujātie lauku uzņēmēji bija vienisprātis, ka kvalificēti strādnieki nepaliek strādāt saimniecībās zemās darba samaksas dēļ, bet nekvalificētie ir samierinājušies ar pabalstiem vai arī, slimodami ar alkoholismu, ir spējīgi nostrādāt vien 2-4 dienas.

Līksnas pārvaldes vadītāja Biruta Ozoliņa saka, ka ilgstošie bezdarbnieki nav motivēti strādāt. Tie, kas ir degradējušies un grib dzīvot tikai par pabalstiem, ignorē jebkuru darba piedāvājumu, savukārt tiem, kuri vēlas atrast darbu, pietrūkst kvalifikācijas.

Visu rakstu lasiet 13.septembra numurā.