„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Pedagogi Skolotāju dienā saņems prēmijas

Finanšu komitejas sēdē Daugavpils domes deputāti nobalsoja par izglītības iestāžu pedagogu un tehnisko darbinieku prēmēšanu Skolotāju dienā.

Prēmijas skolotājiem bija jāsaņem ap 1. septembri. Tas nenotika, jo Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes budžetā šim mērķim nebija paredzēti līdzekļi. Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis minēja savu problēmas versiju – domē netika laikus neiesniegti dokumenti budžeta korekcijai.

Tagad konflikts ir atrisināts, un profesijas svētkos skolu un bērnudārzu pedagogi un tehniskie darbinieki saņems 30 latus pirms nodokļu nomaksas. Deputāts Aivars Broks šaubījās, vai ir lietderīgi maksāt vienu un to pašu summu gan skolotājiem, gan tehniskajam personālam, jo tās ir atšķirīgas darbības jomas, bet profesijas svētkus svinēs tieši skolotāji. Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova paskaidroja, ka agrāk visi saņēma prēmijas pirms 1. septembra, nevis oktobra sākumā, tāpēc tam nebija saistības ar Skolotāju dienu. „Turklāt mēs ļoti cienām un augsti vērtējam tehnisko personālu, bez kura skolotāji nevarētu pilnvērtīgi pildīt savas funkcijas,” uzsvēra M. Isupova.