„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Gājējus pasargās ar ātrumvaļniem

Pašvaldībām jābūvē aizsargvaļņi pie skolām, bērnudārziem, kā arī vietās uz maģistrālajām un tranzīta ielām, kur ir liela gājēju un transporta plūsma. Šādas izmaiņas standartā rosinās Latgales plānošanas reģiona attīstības padome pēc Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka Jura Pastara ieteikuma ierīkot ātrumvaļņus ielās un uz lielajiem ceļiem, piemēram, uz šosejām A6, A13.

Padomes sēdē, kas notika 18. septembrī Zilupē, J. Pastars atgādināja, ka katru gadu gājēji gūst traumas, šķērsojot ielas un tranzīta ceļus pie skolām, bērnudārziem, lielveikaliem. „Ātrumvaļņi liek autovadītājiem samazināt ātrumu, tā ka gājējs uz ielas var justies droši,” teica J. Pastars.

Pirms dažiem gadiem Daugavpils novada pašvaldība pēc Višķu pagasta iedzīvotāju lūguma jau ierosināja ātrumvaļņa ierīkošanu, turklāt Valsts policijas vadība personīgi iepazinusies ar gājējiem nedrošo pāreju pie Špoģu mūzikas skolas pretī „Saules veikalam”, kur smagās mašīnas ignorē ātruma ierobežojuma zīmi „Apdzīvota vieta”, taču risinājuma joprojām nav, pastāstīja domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska.

VP Latgales reģionālā pārvalde pašvaldībām iesniedza priekšlikumus ar fotogrāfijām, kur vajadzētu uzbūvēt ātrumvaļņus. Latgales plānošanas reģiona attīstības padome priekšlikumus Satiksmes ministrijai iesūtīs tuvākajā laikā.