„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.2 °C
apmācies

Lai Ilūkstē apkure nekļūtu dārgāka, jānomaksā parādi

Līdz 1. oktobrim iedzīvotājiem ir jāsamaksā parādi, citādi Ilūkstē tiks palielināts siltumapgādes tarifs. To 21. septembrī iedzīvotāju kopsapulcē paziņoja siltuma ražotāja SIA „Ilūkstes siltums” valdes loceklis Māris Brikšs.

Iedzīvotāju Ilūkstes novada kultūras centra mazajā zālē bija sanācis ļoti maz, un tie bija kārtīgākie rēķinu maksātāji. Tomēr M. Brikšs, norādīdams māju vecākajiem lielākos parādniekus, aicināja cilvēkus mudināt kaimiņus samaksāt rēķinus, tad apkures tarifs nebūšot jāpalielina.

Kas būs, ja parādnieki „nepamodīsies”, jautāja māju vecākie. Kā teica M. Brikšs, mājai, kur nebūs nomaksāta puse no parāda kopsummas, uzņēmums ir tiesīgs nepieslēgt siltumu. Viņš atgādināja: „Kad jūs nesamaksājat par elektrību vai sakariem, jums taču šo pakalpojumu atslēdz uzreiz un bez vārda runas. Apkure ir tāds pats pakalpojums, par kuru ir jānorēķinās laikā."

Visu rakstu lasiet 24.septembra numurā.