„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.0 °C
apmācies

Mudina iedzīvotājus pieteikt labākos Latvijas sociālos darbiniekus

Labklājības ministrija (LM) vēl līdz 11.oktobrim aicina ikvienu pieteikt sociālo darbinieku konkursam „Labākais sociālais darbinieks Latvijā".

Pateicoties sadarbības partneriem, pēc žūrijas vērtējuma visatzinīgāk novērtētie sociālie darbinieki saņems vērtīgas balvas - skaistumkopšanas procedūras, SPA, vakariņas un nakšņošanu viesnīcā „Hotel Jurmala Spa”, pārsteigumu no TV3 raidījuma „Ievas pārvērtības”, kā arī dāvanu karti no tirdzniecības centra „Domina Shopping”.

„Sociālie darbinieki katru dienu visā Latvijā veic psiholoģiski un fiziski smagu darbu. Neatkarīgi no laikapstākļiem, garastāvokļa vai pašsajūtas, viņi dodas pie cilvēkiem, kuriem nepieciešama palīdzība. Diemžēl šī profesija nav līdz galam novērtēta, taču tam jāmainās – tāpat kā daudzās Eiropas valstīs, arī mums – iedzīvotājiem, politiķiem un deputātiem Saeimā un pašvaldībās ir jāsaprot, ka sociālais darbs ir nākotnes profesija. Šo profesionāļu spēkos ir veidot tādu vidi, no kuras netiek izraidīts cilvēks tādēļ, ka piedzīvojis grūtības un vidi, kas šiem cilvēkiem palīdz piecelties un veidot savu dzīvi tālāk,” norāda labklājības ministre Ilze Viņķele.

Pieteikuma anketas par nominēto pretendentu var iesniegt Skolas ielā 28, Rīga, LV-1331 vai sūtot elektroniski uz e-pastu: lm@lm.gov.lv.

Konkursa mērķis ir apzināt sociālos darbiniekus Latvijā, kuri aktīvi un godprātīgi darbojas sociālā darba praksē, sniedz profesionālu atbalstu iedzīvotājiem dažādu sociālo problēmu risināšanā un novēršanā, popularizēt sociālā darbinieka profesiju Latvijā.

Pretendentu var izvirzīt iedzīvotāji, darba devēji, nevalstiskās organizācijas un citas fiziskas vai juridiskas personas.

Lai pretendētu uz titulu „Labākais sociālais darbinieks Latvijā", jābūt Latvijā strādājošam sociālajam darbiniekam, kuram ir ne mazāk kā 3 gadu sociālā darba pieredze.

Konkursā vērtēs pretendenta ieguldījumu sociālā darba prakses attīstībā, starpprofesionālo un starpinstitucionālo sadarbību, sociālā darba praksē pielietotās inovatīvās sociālā darba metodes un ieguldījumu sociālā darba profesijas attīstībā.

Iesniegtās anketas vērtēs un uzvarētājus noteiks LM, Sociālo darbinieku biedrības, Latvijas Pašvaldību sociālo dienestu vadītāju apvienības un Latvijas Profesionālo sociālā darba speciālistu asociācijas izveidota žūrija. Žūrija anketas izskatīs un lēmumu pieņems līdz 2013.gada 1.novembrim.