„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
-0.5 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpilī sākas apkures sezona

No šodienas, 30.septembra, Daugavpilī pieslēdz apkuri lielākajai daļai daudzdzīvokļu māju.

Beidzamajā nedēļā bija auksts laiks, tāpēc daudzi iedzīvotāji bija neizpratnē, kāpēc viņu mājai nav pieslēgta apkure. Kā informēja Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma valdes locekle Vera Raģele, no 27. septembra apkure tika pieslēgta tikai tajās mājās, no kurām bija saņemts iedzīvotāju kopsapulces protokols, kā arī mājās, kur mājas vecākajiem ir dzīvokļu īpašnieku pilnvara.

„Centralizētā pieslēgšana sākās vakar, un to māju iedzīvotājiem, kam nav sapulces protokola vai mājas vecākā pilnvaras vairs nav jāsatraucas,” apgalvoja Vera Raģele. Lai gan ilgus gadus pastāvējušais noteikums, ka mājām tiek pieslēgts siltums, kad vidējā āra temperatūra trīs diennaktis ir bijusi zemāka par +8 grādiem, jau ir oficiāli atcelts, DzKSU, tāpat kā citas apkalpojošās organizācijas, to izmanto kā orientieri. Kā teica V. Raģele, trīs diennaktis ar šādu temperatūru vēl nebija fiksētas, bet izmantot šo noteikumu ir izdevīgi tiem, kas nekādi nespēj aizmirst padomju laikus.