„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+0.4 °C
nedaudz mākoņains

Tautas fronte aizsāka jaunu vēstures lappusi

Par vēstures nozīmīgākajiem notikumiem stāsta gan cilvēki, gan lietas. Šos lieciniekus ir sameklējuši Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja darbinieki, veidojot ceļojošo izstādi „Man pieder Tēvuzeme”, ko atklās 8. oktobrī un kas būs veltīta tautas kustības Latvijas Tautas frontes 25. gadadienai. Muzeja Vēstures nodaļas vadītāja Valentīna Slavkovska pavēra topošās izstādes priekškaru, izrādīja priekšmetus, tā laika lieciniekus.

Uz galda izklātais sarkanbaltsarkanais karogs toreiz padomju varai bija pirmais vēstnesis, ka latviešu tautas alkas pēc brīvības drīz piepildīsies kā neatkarīgas Latvijas atjaunošana. Pirmais šo brīvās Latvijas simbolu dažādās pilsētas redzamākajās vietās, tostarp siltumtīklu uzņēmuma dūmenī, uzvilka Jānis Rasnačs. Muzejam dāvinātais karogs bija plīvojis Kalkūnes pagastā. Pie karoga būs klāt arī kāts, ko muzejam nodevis Romualds Skudra, un tas ir darināts kā saliekamais, lai varētu pārvadāt automašīnā.

Visu rakstu lasiet 4.oktobra numurā.