„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
daļēji mākoņains

"Pasaules redzes dienā" – pārbaudi redzi bez maksas!

"Pasaules redzes diena" ik gadu tiek atzīmēta oktobra otrajā nedēļā, un tās mērķis ir aktualizēt redzes traucējumu esamību kā nopietnu sabiedrības veselības problēmjautājumu. Par godu šai dienai, optikas saloni "Metropole" visā Latvijā, tostarp Daugavpilī, dāvā iedzīvotājiem iespēju pārbaudīt savu redzi bez maksas!

Pārbaudīt redzi bez maksas būs iespējams 10.oktobrī, optikas salonā "Metropole" Daugavpilī, Lāčplēša ielā 45, iepriekš piesakoties pa tālr.: 26161867!

Ja vēlaties uz redzes pārbaudi pierakstīt bērnu, lūdzam jautāt piezvanot!

Aija Muceniece, vadošā optometriste optikas salonos "Metropole": "Aicinu mūsu pilsētas iedzīvotājus šajā dienā parūpēties par savām acīm īpaši, un izmantot bezmaksas redzes pārbaudes iespēju! Kaut arī cilvēks neizjūt redzes traucējumus, profilakses nolūkos redzi ir ieteicams pārbaudīt reizi vienā vai divos gados, lai būtu pārliecināti, ka ar acīm viss ir kārtībā. Nereti sastopam pacientus, kuri lemj par labu vizītei pie optometrista vai acu ārsta vien tad, kad saredzēt ir kļuvis pavisam grūti. Ceru, ka mūsu sarūpētā iespēja kalpos kā pamudinājums par redzi un acu veselību rūpēties regulāri!"

Redzes pārbaudes laikā optometrists novērtēs redzes asumu, redzes funkcijas, acs vispārējo stāvokli, mērīs acu spiedienu un, ja būs nepieciešams, izsniegs briļļu recepti vai, pamatojot ar aizdomām par kādu acu kaiti, ieteiks konsultēties ar acu ārstu. Ļaudīm, kuri sasnieguši 40 gadu jeb tā saukto presbiopijas vecumu, vismaz reizi gadā nepieciešams pārbaudīt acu spiedienu un sekot tā izmaiņām. Acu spiediena kontrole jo īpaši nepieciešama glaukomas, diabēta slimniekiem un to tuviem radiniekiem!

"Pasaules redzes diena" skaitļos

"Pasaules redzes diena" visā pasaulē tiek atzīmēta ar dažādām aktivitātēm, tostarp informatīviem, izklaidējošiem pasākumiem, lai veicinātu sabiedrībā izpratni, ka redzei, gluži tāpat kā vispārējai veselībai, ir jāvelta īpašas rūpes. Statistikas dati ir satraucoši- visā pasaulē aptuveni 285 miljoniem cilvēku ir pazemināta redze vai iestājies pilnīgs aklums, tostarp 90% aklo ļaužu dzīvo valstīs ar zemiem ienākumiem. Bet, lai šie skaitļi iegūtu patiesu nozīmi, vēl svarīgāk ir apjaust, ka 80% gadījumos redzes traucējumi ir viegli ārstējami un novēršami, ja vien savlaicīgi uzmeklēts redzes speciālists!