„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
daļēji mākoņains

Tirgū ne visur bija norādītas cenas eiro

 

1.oktobrī, kad Latvijā tirgotājiem visas cenas bija jasāk norādīt gan latos, gan eiro, Daugavpilis tirgū "Ditton nams" dārzeņu paviljonā vairākās tirdzniecības vietās varēja redzēt cenas tikai latos.

Pārdevēji atzinās, ka neesot paspējuši to izdarīt laikus, esot jāpadara pēdējie lauku darbi saimniecībās. Gaļas paviljonā, Zaļajā tirgū, arī pašā „Ditton namā” cenas ir gan latos, gan eiro, dažiem bijis vieglāk cenu eiro pierakstīt ar roku, citiem -- pielīmēt blakus cenai latos.

Tirgotavu īpašnieki un pārdevēji zina par šo jauno kārtību. Piemēram, gaļas paviljonā pārdevējas skaidroja: „Mums taču no 1. oktobra cenas ir jānorāda gan latos, gan eiro.”

Kā rīkoties pircējam, kad viņš redz, ka cenas ir norādītas tikai latos? Var piezvanīt uz Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) reģionālo nodaļu Daugavpilī -- 65452554 vai uzrakstīt uz e-pastu eiro@ptac.gov.lv. Sūdzēties var arī tad, ja eiro norādītā cena neatbilst latos norādītajai. Atgādinām, ka kurss ir 1eiro=Ls 0,702804.

PTAC reģionālās nodaļas Daugavpilī vadītāja vietnieks Arnis Savko „Latgales Laikam” pastāstīja, ka, saņemot iedzīvotāju informāciju, centra darbinieki dodas uz tirgu vai veikalu, vai tirdzniecības centru un veikalnieku brīdina, nosakot, ka piecās darba dienās viņam jāuzliek cenas latos un eiro vai jāizlabo kļūdaini aprēķinātā cena eiro. Tad tiks veikta atkārtota pārbaude, un ja arī tad veikalnieki nenovērsīs šo pārkāpumu, tad viņiem draud līdz Ls 250 administratīvais sods.