„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Polikarpa Čerņavska mantojuma glabātāji

Latgales keramiķa Polikarpa Čerņavska keramikas māja Preiļos ir labākais piemērs tam, kā pēcnācēji saudzīgi glabā sava slavenā priekšteča piemiņu.

Preiļos, mājā, kur pašlaik atrodas darbnīca, meistars nodibināja keramiķu kopienu, lai keramikas pamatus varētu apgūt visi interesenti. Viņu vidū bija arī Polikarpa dēls Jāzeps Čerņavskis un znots Jāzeps Caics, uz kuru pleciem pašlaik balstās darbs keramikas mājā. Abi Jāzepi un Raivo Andersons visu gadu uzņem tūristus un stāsta bērniem un pieaugušajiem par savu talantīgo senci. Keramikas mājas ekspozīcija ir izveidota, pateicoties Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeja aktivitātei un Preiļu un Riebiņu novada domes atbalstam.

Visu rakstu lasiet 4.oktobra numurā.

Komentāri

05.10.2013 12:50
Viduu
, ja pareizi sapratu, Polikarpa Chernjavska mazmeitas viirs. Viesmiiliigs, sharmants un pret aarzemes viesu "zakidoniem" ljoti saprotoshss cilveeks. Paldies!
05.10.2013 12:47
Italy
Paldies, shovasar bijaam tur. Ljoti jauka un viesmiiliiga maaja. Beerniibas jaukas atminjas arii.