„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.2 °C
apmācies

Latgales zoodārza pērtiķiem un bruņurupučiem uzdāvināja ābolus

4.oktobrī Latgales zoodārzs Daugavpilī saņēma īpašu dāvanu - 40kg ābolu. Tos daugavpilieši atnesa mobilo sakaru operatora „Amigo” akcijā, kurā grozu ābolu varēja apmainīt pret jaunu mobilo tālruni.

Sagaidot 40 kg smagos ābolu grozus, Latgales zoodārza direktors Mihails Pupiņš pauda prieku, ka bruņurupučiem, pērtiķiem un pārējiem dzīvniekiem būs Latvijas dārzos izaudzētie āboli. „Mēs parasti iesakām ziedot vietējos dārzeņus, augļus, tāpēc ka tie joprojām ir ekoloģiski tīri, bagāti ar vitamīniem,” pastāstīja M. Pupiņš.

Latgales zoodārzam ir daudz labdaru, vispirms tie ir Daugavpils 16. vidusskolas skolēni un skolotāji, kuri katru rudeni rīko labdarības akciju „Pabaro dzīvnieciņu zoodārzā”, bet vasarās dārza veltes ziedo arī mazdārziņu īpašnieki. Valsts ieņēmumu dienests bieži zoodārzam atdod konfiscētos augļus. Dzīvnieki ēd daudz, piemēram, pērtiķis gadā apēd tikpat daudz, cik 5-6 gadus vecs bērns, tātad katrs ziedojums ir vērtīgs. Kā pastāstīja M. Pupiņš, Latgales zoodārzs tiek finansēts no pašvaldības budžeta, tātad visu, ko dzīvnieki ēd, ir saziedojuši daugavpilieši, maksādami nodokļus.

M. Pupiņš daugavpiliešus, īpaši ģimenes ar bērniem, mudina Latgales zoodārzu apmeklēt biežāk, līdzi ņemot burkānus, kāpostus, ābolus, banānus, zivju barību, lai pacienātu trusi, pērtiķi, vai bruņurupučus