„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Sākusies balsošana par konkursa „LMT Daugavpilij” projektiem

Pirmdien, 14.oktobrī sākusies balsošana par konkursa „LMT Daugavpilij” projektiem. Daugavpils iedzīvotāji bija izrādījuši lielu interesi, un kopumā iesniegts 21 projekts, no kuriem žūrija 11 darbus izvirzījusi otrajai kārtai un nodevusi iedzīvotāju izvērtēšanai.

 „Attīstība sākas ar katru no mums, tāpēc veiksmīga Latvijas izaugsme iespējama tikai tad, ja izjutīsim kopīgu atbildību par valsti. Mūsu valstī dzīvo radoši un ar iniciatīvu bagāti cilvēki, kas ar savu piemēru iedvesmo un aizrauj arī citus. Mēs nevaram izdarīt visu, bet kopā mēs varam paveikt daudz,” stāsta LMT prezidents Juris Binde.

 Konkursā varēja piedalīties ikviens Daugavpils pilsētas iedzīvotājs, iedzīvotāju grupa, nevalstiska organizācija vai juridiska persona.

„Pirmais LMT projekts parādīja tā sociālo nozīmi. Pateicoties LMT atbalstam, daudzi daugavpilieši spēja realizēt savas idejas. Daugavpilī ir ļoti daudz aizrautīgu un sabiedriski aktīvu cilvēku, tāpēc idejām ir jārod piepildījums, tiki tā nāks nākamās, vēl labākas idejas. Man ir prieks, ka daugavpilieši aktīvi izmanto LMT doto iespēju un novēlu pilsētniekiem izvēlēties tās idejas, kuras ir tiesīgas saņemt atbalstu, jo balsojums tagad ir iedzīvotāju ziņā,” norāda Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Konkursā pieteiktie projekti ļoti daudzveidīgi - sākot no Daugavpils šaha un dambretes muzeja izveides, pludmales volejbola laukuma ierīkošanas un beidzot ar Latgales aizstāves Svētās Jaunavas Marijas simbola Daugavpilī - skulptūras „Lilijas zieds” instalācijas izveidi un starptautiska īsfilmu festivāla „Greipfrūts” rīkošanu.

 Viens no projektiem paredz izveidot pirmo klasiskā tipa mūzikas klubu Daugavpilī, kas būs kā piemiņas vieta slavenajai režisora Jāņa Streiča filmai „Mans draugs nenopietns cilvēks”. Tāpat ir paredzēts popularizēt velokrosu - organizēt velokrosa sacensības „LMT Daugavpils velokrosa kauss 2014” un izveidot pludmales volejbola laukumu Ķīmiķu ciematā.

 Daugavpils Mārtiņa Lutera Katedrāles dārzā ir plānots izveidot vides objektu „Svētā trīsvienība”, kas varētu kļūt par savdabīgu tikšanās un aktivitāšu vietu gan baznīcas apmeklētāju, gan pilsētas iedzīvotāju vidū.

 No visiem iesniegtajiem projektiem žūrija, kuras sastāvā bija Daugavpils pašvaldības un LMT pārstāvji atbalstīja 11 projektus, kas tika izvirzīti otrajai kārtai un nodoti iedzīvotāju izvērtēšanai.

 Žūrijas 11 izvirzītie projekti:

  1. Daugavpils Mārtiņa Lutera Katedrāles dārza labiekārtošana
  2. Daugavpils šaha un dambretes muzejs
  3. Dzīvnieku patversmes iemītnieku pasaulē – seko līdzi online!
  4. Latgales aizstāves Svētās Jaunavas Marijas simbols Daugavpilī - skulptūras „Lilijas zieds” instalācija
  5. LMT Daugavpils velokrosa kauss 2014
  6. Pirmais mūzikas klubs Daugavpilī - jauno mūziķu izaugsmes iespēja
  7. Pludmales volejbola laukuma ierīkošana Ķīmiķu ciematā
  8. Pludmales volejbola meistarklase Daugavpilī
  9. Skatuves tērpi Daugavpils Gospel korim
  10. Starptautiskais īsfilmu festivāls „Greipfrūts”
  11. Starptautiskā teātra diena Daugavpilī – teātra sporta turnīrs

 Pirmajā kārtā projektus vērtēja LMT un Daugavpils pašvaldības žūrija, otrajā kārtā uzvarētājus un finansējuma saņēmējus noteiks paši iedzīvotāji, balsojot elektroniski pašvaldības interneta mājas lapā vai aizpildot balsošanas anketu pašvaldībā uz vietas. LMT klientiem tiek sniegta iespēja balsot arī portālā m.lmt.lv un ar īsziņas palīdzību, sūtot projekta identifikāciju uz numuru uz 1668 (piemēram, balsojot par projektu, kas sarakstā ir ar pirmo numuru, jāsūta īsziņa ar tekstu Daugavpils1.)

 Balsošana par projektiem turpināsies līdz 25.oktobra plkst. 17.00. Finansējumu projekta īstenošanai varēs saņemt 500-2000 latu apmērā. Ar visu projektu aprakstiem var iepazīties Daugavpils pašvaldības mājas lapā www.daugavpils.lv.