„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.4 °C
apmācies

Alkohola ielu tirdzniecība – diskutējams jautājums

Daugavpils domes deputāti Finanšu komitejas sēdē apsprieda, vai vajadzētu atļaut tirgot alkoholu masu pasākumu laikā.

Izskanēja priekšlikums atbalstīt pašvaldības saistošajos noteikumos iekļauto jauno nodaļu, kas saistīta ar jaunu mazā biznesa veida ienākšanu – mājas vīna tirgošana un tā pārdošana masu pasākumos. Runa ir par vīnu, kas nav stiprāks par 18 grādiem.

Komitejas locekļi pauda bažas, vai tirgošanās ar pietiekami stipru alkoholu neradīs dažādus sarežģījumus. Rita Strode uzskata, ka pārdot alkoholu masu pasākumos nevajag, ja nu vienīgi alu Līgo svētkos. Viņasprāt, ja kāda pasākuma apmeklētājs gribēs iedzert, viņš var doties uz veikalu vai bāru. Turklāt jāseko arī tam, lai alkohols netiktu tirgots bērnu pasākumos. Pēteris Dzalbe uzskata, ka cilvēks, kurš vēlas iedzert, atradīs jebkādu veidu, lai to izdarītu, piemēram, nopirks alkoholu veikalā, pārlies to citā traukā, un pat policija to nespēs izkontrolēt. Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis izteica priekšlikumu konkrētāk formulēt noteikumus ielu tirgotājiem un domes sēdē pieņemt galīgo lēmumu. Rita Strode nobalsoja pret grozījumiem.