„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

Daugavpils skolotāji brauks uz piketu

14.oktobrī Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības padome atteicās parakstīt memorandu par pedagogu darba algu paaugstināšanu un nolēma 24. oktobrī sarīkot piketu pie Saeimas ēkas Rīgā.

Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības Daugavpils nodaļas vadītāja Anna Junele paziņoja „Latgales Laikam”, ka arī Daugavpils skolotāji brauks uz piketu, lai arī akcija sāksies jau pulksten 8.30. No Daugavpils būs jāizbrauc dziļā naktī. Pašlaik tiek komplektēta skolu un bērnudārzu pedagogu delegācija, precīzs dalībnieku skaits būs zināms otrdien vai trešdien.

Latvijas arodbiedrība izvirza prasības 2014. gadā paaugstināt pedagogu minimālo likmi no 280 līdz 310 latiem, kā arī iezīmēt perspektīvu 2015.—2016. gadam. „Mums ir svarīgi uzzināt tieši perspektīvu, kas ar mūsu darba algām būs pēc 2—3 gadiem,” saka Anna Junele. „Ja likme tiks paaugstināta, piemēram, līdz 295 latiem, vai tiešām tā būs tāda pati arī nākamajos 3 gados? Cerēt uz 310 latiem, acīmredzot, nav vērts.”