„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Lāčplēša dienu svinēs lāpu gājienā

11.novembrī Latvijā svin Lāčplēša dienu. Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis paziņoja, ka šogad šie svētki Daugavpilī tiks svinēti īpaši.

Šajā dienā visi interesenti pl. 16.30 tiek aicināti pulcēties pie pilsētas muzeja, lai piedalītos lāpu gājienā. Muzejs nav izvēlēts nejauši – savulaik šeit atradās Zemgales divīzija.

Gājiens sāksies pulksten 17.00, dosies pa Muzeja ielu, pēc tam – pa Lāčplēša ielu un noslēgsies Vienības laukumā. Šeit notiks svētku koncerts, kurā piedalīsies Latvijā pazīstami mākslinieki. Savukārt gājienā piedalīsies robežsardze, zemessargi, pilsētas domes vadība un deputāti. Dalībnieki lāpas var ņemt līdzi, kā arī organizatori tās izsniegs arī uz vietas. Jānis Dukšinskis atzīmēja, ka lāpu gājieni ir populāri daudzās Latvijas pilsētās, un pauda cerību, ka lāpu gājiens Lāčplēša dienā kļūs par labu tradīciju.