„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.2 °C
apmācies

Figaro no Daugavpils

Latvijas Nacionālās operas solists, baritons Rihards Mačanovskis daudzus gadus dzīvo un strādā Rīgā. Uz dzimto Daugavpili viņš brauc labprāt, lai satiktos ar vecākiem, draugiem un dziedātu vietējiem klasikas cienītājiem.

Pilsētniekiem, kuri apmeklēja festivāla „Muzikālais augusts” koncertus, Rihards palicis atmiņā komivojažiera Jašas lomā, kad viņš nokāpa no skatuves un devās pie publikas ar apbružātu čemodānu rokās. Arī ikdienā viņš rada vienkārša, ļoti atklāta cilvēka iespaidu, kurš aizrautīgi dara savu darbu.

Drīzumā savām lomām – Eskamiljo operā „Karmena”, Leporello „Donā Žuanā”, Leandram „Mīlestībā uz trim apelsīniem”, donam Bazilio „Seviljas bārddzinī” Rihards pievienos ilgi gaidīto Mocarta operas „Figaro kāzas” galvenā varoņa lomu. Viņam jāiemācās ļoti daudz teksta ne visai labi zināmā itāliešu valodā, jāiepazīstas ar lugas tulkojumu, lomām un citu personāžu tekstiem, jo viņš būs notikumu centrā.

Visu rakstu lasiet 25.oktobra numurā.