„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.9 °C
apmācies

Skolēni uzzināja, kā Daugavpils apgādā pasauli ar lauksaimniecības iekārtām

Daugavpils 12., 13. un 17. vidusskolas vecāku klašu audzēkņi 23. oktobrī apmeklēja uzņēmumu „Zieglera mašīnbūve”. Vācijas ģimenes koncernam ar simtgadīgu vēsturi šeit atrodas viena no lielākajām filiālēm Eiropā. Daugavpilī vācu koncerns pagājušajā gadā nosvinēja 15 gadu jubileju.Eksporta pārdošanas vadītājs Jevgeņijs Krapivins pastāstīja jauniešiem, ar ko uzņēmums nodarbojas, kā arī novadīja ekskursiju cehos. 

To, ka nākamajiem izglītības iestāžu absolventiem ir profesijas izvēles problēmas, J. Krapivins ievērojis, strādājot ar praktikantiem, kas ieradušies uzņēmumā: „Jautāju kādai meitenei, kur viņa vēlētos strādāt praksē? Atbilde: „Nezinu”. Pajautāju, kur mācās? Atbildēja, ka apgūst datorzinātnes ceturtajā kursā. Tūlīt pat piedāvāju darbu IT nodaļā, bet viņa atbild: „Ai, negribu, man tie datori tik ļoti nepatīk”. Izrādās, ka viņa sākusi studēt šajā specialitātē tāpēc, jo māte teica, ka tur labi pelnot. Labi, ka māte neaizsūtīja meitu mācīties medicīnu. Jādara tas, kas tik tiešām interesē.”

Visu rakstu lasiet 25.oktobra numurā.