„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Ūdensapgādes projekts ir sadārdzinājies

Vispirms Finanšu komitejas, bet pēc tam Daugavpils domes sēdē deputāti atbalstīja grozījumus lēmumā par papildus līdzfinansējumu uzņēmuma „Daugavpils ūdens” ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas modernizācijas projektā.

Papildus līdzekļi ir nepieciešami, jo ir pieaugušas projekta kopējās izmaksas. Pēc iepirkumu veikšanas izrādījās, ka dažu līgumu summa ir lielāka par agrāk ieplānoto.

Summa, kas pārsniedz projekta sākotnējo vērtību, uzņēmumam būs jāsedz no saviem līdzekļiem, paskaidroja Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece. Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis teica, ka divi projekta konkursi būs jārīko atkārtoti, lai projekta sadārdzinājums būtu iespējami mazāks. Pašlaik projekta sākotnējā vērtība – 15 miljoni latu, pēc iepirkumiem ir pieaugusi līdz 17,7 miljoniem, t. i. – par 2,7 miljoniem latu.

Ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas modernizācijas projekts tiek īstenots kopš 2011. gada jūnija, tas ir jāpabeidz 2015. gada vasarā.