„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Veido interneta enciklopēdiju par aizgājējiem

Cilvēks nomirst nevis tad, kad apstājas viņa sirds, bet tad, kad par viņu aizmirst tie, kuri viņu ir mīlējuši, - šāda atziņa ir lasāma datu bāzes „www. nekropole.info” sākumlapā. Tā ir starptautiska cilvēku piemiņas un apbedījumu vietu enciklopēdija, kur ikviens aicināts ne tikai meklēt, bet arī ierakstīt savus piederīgos un tuviniekus, uzzināt par draugiem un paziņām.

Šīs interneta enciklopēdijas veidotāji - Aivars Borovkovs un Ainars Brūvelis, IT speciālists Uldis Ķirsis un redaktore Zanda Radziņa - 25. oktobrī piedalījās Latgales pētniecības institūta konferencē, kur ar savu veikumu iepazīstināja konferences dalībniekus.

Šobrīd  viņu veidotā datu bāze satur ziņas par vairāk nekā 3.2 miljoniem personu, tai skaitā, pazudušām un nogalinātām GULAG nāves nometnēs, un vairāk nekā 20 000 kapsētām. Kā pastāstīja viens no datu bāzes idejas autoriem, pazīstamais jurists Aivars Borovkovs, katru mēnesi tiek saņemti arī visu Latvijas dzimtsarakstu nodaļu dati, kas tiek ievietoti enciklopēdijā, kurai šobrīd ir vairāk nekā 3300 lietotāju, kuri veikuši ierakstus par saviem tuviniekiem. Jāpiebilst, ka enciklopēdijā var veikt ierakstus 8 valodās, un datu bāzes veidotāji cer, ka sarosīsies arī latgalieši, lai ieraksti būtu arī latgaliski.

Visu rakstu lasiet 1.novembra numurā.