„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
apmācies

Aicina pieteikt pretendentus konkursam „Gada sporta skolotājs”

Jau devīto reizi Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) rīko konkursu „Gada sporta skolotājs” ceremonijas „Latvijas Gada balva sportā” ietvaros. Konkursa mērķis ir izcelt sporta skolotāju nozīmi veselīgas jaunās paaudzes izglītošanas procesā, kā arī noteikt profesionālākos sporta skolotājus valstī 2013.gadā. Pieteikšanās konkursam - līdz 15.novembrim.

 Dalībai konkursā savus profesionālākos sporta skolotājus var izvirzīt katras pašvaldības izglītības pārvalde vai departaments, kā arī pamatizglītības, vidējās izglītības un profesionālās izglītības iestādes. Konkurss norisināsies divās kārtās - pirmajā vērtēšanas komisija izvērtēs pieteikumus, no kuriem otrajai kārtai izvirzīs sešus dalībniekus. Otrajā kārtā vērtēs dalībnieku sporta stundas vadīšanu kādā no Rīgas vidusskolām ar dažādu uzdevumu izpildi. Trīs dalībnieki ar iegūto lielāko punktu skaitu tiks nominēti Gada sporta skolotāja titulam, lielākā punktu skaita ieguvējs saņems titulu „Gada sporta skolotājs”.

 Vērtēšanas komisijā šogad ir pārstāvji no IZM Sporta un jaunatnes departamenta, Valsts izglītības satura centra un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas, Siguldas sporta skolas direktors un Latvijas Sporta izglītības iestāžu direktoru padomes valdes loceklis Aivars Fridrihsons, Rīgas 41.vidusskolas sporta skolotāja un titula „Gada sporta skolotājs 2007” ieguvēja Tija Tripāne, kā arī sporta žurnālists Lauris Lizbovskis.

 Titulam „Gada sporta skolotājs” nominētie dalībnieki katrs saņems dāvanu kartes sporta inventāra iegādei savai izglītības iestādei 330 latu apmērā.

 Konkursa uzvarētājs iegūs titulu ”Gada sporta skolotājs” un piemiņas balvu „Latvijas gada balva sportā 2013” apbalvošanas pasākumā, kurš norisināsies šā gada 27.decembrī, Rīgā, kultūras pilī „Ziemeļblāzma”. Pasākuma tiešraide tiks nodrošināta Latvijas Televīzijā.

 Konkursa nolikums pieejams IZM mājaslapā:

http://izm.izm.gov.lv/nozares-politika/sports/pasakumi/10447.html.

Plašāka informācija IZM Sporta departamentā pie konkursa koordinatores Santas Rozes (tālr.67047933, e-pasts: santa.roze@izm.gov.lv).