„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.8 °C
apmācies

Skolotājs Oļegs Bojaruns saņēma Tāļa Bērča balvu

Uzņēmums „Tilde” jau sesto reizi pasniedz Tāļa Bērča piemiņai veltīto balvu un stipendiju par izcilu ieguldījumu IT izglītībā un informācijas sabiedrības veicināšanā. Balva šogad pasniegta Daugavpils Krievu vidusskolas–liceja direktora vietniekam informātikas jautājumos Oļegam Bojarunam.

„Tilde” iedibinātā Tāļa Bērča piemiņas balva un tūkstoš latu stipendija tiek Latvijas informātikas skolotājam par moderno tehnoloģiju rīku izmantošanu mācību procesā, inovatīvu metožu ieviešanu mācību priekšmetu apguvē un skolēnu motivēšanu apgūt informātikas zinības.

„Tilde” biznesa attīstības direktore Indra Sāmīte atzīst, ka Tāļa Bērča piemiņas balva ir iespēja pateikties mūsu valsts informātikas skolotājiem. IT ir joma, kur Latvija turpinot izcelties pasaulē, to apstiprina spēcīgās IT kompānijas un inovatīvie IT produkti. Tieši informātikas skolotāji nodrošina, lai arī turpmāk Latvijai būs zinoši IT darbinieki, tostarp datorspeciālisti, programmētāji un uzņēmēji. Šogad izcelti tie informātikas skolotāji, kuri izmanto radošo pieeju savā darbā, iedvesmo savus audzēkņus, kā arī dod pienesumu IT jomas attīstībā arī ārpus skolas robežām. Oļega Bojaruna kandidatūru balvai izvirzīja viņa ilggadējie Krievu vidusskolas–liceja darba kolēģi. Pateicoties viņam, tiek nodrošināta tehnisko līdzekļu integrācija mācību procesā. Skolotājs ir izveidojis datorprogrammu komplektu organiskajā ķīmijā, kas dod iespēju integrēt jaunāko tehnoloģiju sasniegumus mācību procesā. Šo programmu izmanto ne tikai Daugavpils Krievu vidusskolā–licejā, bet arī citās pilsētas skolās. Oļegs Bojaruns veiksmīgi palīdz skolēniem sagatavoties pilsētas, valsts un starptautiskā mēroga olimpiādēm un konkursiem informātikā, kā arī aicina skolēnus izvēlēties tehniski tendētās profesijas. Daugavpils Krievu vidusskolas–liceja absolventu vidējā balle izlaiduma eksāmenos programmēšanas pamatos ir 10 balles.

Uzziņai

Tālis Bērcis bijis izcils Ogres ģimnāzijas pedagogs, Ogres Interneta centra un Ogres rajona Pašvaldību vienotās informācijas centra vadītājs. Viņš izveidojis reģionu IT izglītības ekspertu konferenci LatSTE.