„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.9 °C
apmācies

Ko spēj paveikt Aulejas zemniece

Pirms divdesmit gadiem 1. novembrī Aulejas pagastā Krāslavas novadā tika izveidota zemnieku saimniecība „Līva”, kas pa šiem gadiem ir pārtapusi vienā no spēcīgākajām saimniecībām novadā. Tieši saimniecības jubilejā tās īpašniece Rudīte Lipšāne saņēma neparastu dāvanu – tika atklāta nesen uzceltā jaunlopu ferma, turklāt kopā ar viņu pārgriezt svinīgo lentīti ieradās pats Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš, kurš apmeklēja Krāslavas novadu.

Pagaidām fermas gaišās telpas vēl ir tukšas, bet līdz ar pirmo sniegu tajā iemitināsies pirmās sešdesmit telītes, kurām ar laiku pievienosies vēl tikpat liels jaunlopu ganāmpulks. Blakus fermai ir uzbūvēts arī milzīgs šķūnis, kurā glabāsies lopbarība. Fermas būvniecība izmaksājusi 234 950 latus un tā paveikta, realizējot ES fonda ELFLA līdzfinansēto projektu „Piensaimniecības nozares materiāltehniskās bāzes modernizācija z/s "Līva"” ar Zemkopības ministrijas un Lauku atbalsta dienesta atbalstu.

Jaunās sievietes spēks un izturība patiesi ir apbrīnas vērts. Liktenis bija lēmis Rudītei vienai izaudzināt trīs bērnus, kuri ir kļuvuši par viņas lielāko atbalstu. Galvenais palīgs viņai ir vecākā meita Līva, kuras vārdā ir nosaukta saimniecība.

Visu rakstu lasiet 8.novembra numurā.