„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.4 °C
daļēji mākoņains

Cik bezmaksas dienu pienāksies slimnīcā?

Daugavpils domes Sociālo jautājumu komitejā tika atlikts lēmums par vēl vienu bezmaksas ārstēšanās dienu slimnīcā tiem Daugavpilī deklarētajiem pensionāriem un invalīdiem, kas nesaņem Krievijas pensiju.

Ja šādu lēmumu pieņemtu, tad kopā ar valsts apmaksāto vienu dienu un jau tagad pašvaldības apmaksātajām 3 dienām pacienti bez maksas varētu atrasties Daugavpils reģionālajā slimnīcā 5 dienas. Šajā laikā var veikt analīzes un arī saņemt kvalificētu medicīnisko palīdzību. Sociālo lietu pārvalde ir aprēķinājusi, ka papildu ārstēšanās dienas apmaksai būtu nepieciešami 37 050 lati. Deputāti lēma, ka šī summa ir pārāk liela, tāpēc šis jautājums ir jāaizskata papildus. Nolemts apspriest šo problēmu ar pašiem pensionāriem, pārrunāt, vai viņiem ir nepieciešama vēl viena apmaksāta diena slimnīcā, un, iespējams, tiks atrasti citi varianti.