„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

Nosaukti Daugavpils „Gada balvas” kandidāti

Daugavpils domes Kultūras un izglītības komitejas sēdē 7.novembrī tika izvirzīti kandidāti pašvaldības „Gada balvai”. Šogad laureātus apbalvos četrās nominācijās, savukārt nominācijās „Sports” un „Veselības aizsardzība un sociālā aprūpe” nolemts apbalvojumu nepiešķirt.

Domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Andiņa pastāstīja, ka balvu piešķiršanas komisija izskatīja visus 40 pieteiktos kandidātus. Starp viņiem bija arī kandidāti sporta un veselības aizsardzības jomā, bet komisija neuzskatīja, ka viņu sniegums šogad ir pietiekams „Gada balvas” saņemšanai.

Domes Finanšu komitejā tika nosaukti kandidāti, kurus 14.novembrī jāapstiprina domes sēdē. Nominācijā „Izglītība” – Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja fizikas skolotāja  Tatjana Maslova, „Tautsaimniecība”– AS „Dauer Holding”,  valdes locekļi Sergejs Kumeiskis un Aleksejs Zakrževskis, „Sabiedriskā darbība” –  biedrības „Dauer” valdes loceklis, rūpnīcas „Dauer” muzeja vadītāja vietnieks, NVO biedrības „Padome „Varavīksne”” loceklis Vladimirs Dribincevs, „Kultūra”– festivāla „Sudraba zvani” projekta autors un mākslinieciskais vadītājs, Latviešu kultūras centra koru „Daugava” un „Forte” mākslinieciskais vadītājs Jevgeņijs Ustinskovs.

Komiteja izskatīja ar kandidātus apbalvojumam „Mūža ieguldījums”. Apbalvošanas komisija piedāvāja divus kandidātus - SIA „Daugavpils reģionālā slimnīca” otolaringologs Leonīds Krumpļevskis, kas šogad svin 80 gadu jubileju, un jauktā kora „Promeņ” diriģente un mākslinieciskā vadītāja Ģertrūde Ķeviša.

Vēl 17 cilvēki, kas bija izvirzīti „Gada balvai”, saņems Goda rakstu. Deputāta Anatolija Gržibovska priekšlikumu piešķirt Goda rakstu visiem 40 balvai pieteiktajiem kandidātiem citi deputāti neatbalstīja.